NB I

U20: magabiztos magyar siker

Az új-zélandi világbajnokságra készülő korosztályos válogatottunk 3-0-ra legyőzte Felcsúton a szintén vébé-résztvevő Mianmar csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U20-as felkészülési mérkőzés
Magyarország–Mianmar 3-0 (3-0)
Felcsút
Magyarország: Demjén (Bukrán, a szünetben) – Osváth (Marcsek, a szünetben), Kecskés (Talabér, a szünetben), Lenzsér (Spandler, a szünetben), Forgács D. (Tamás K., a szünetben) – Nagy Á., Pongrácz (Sallai, 61.), Németh M. (Rózsahegyi, 61.) – Nagy D. (Zsótér, a szünetben), Mervó (Popov, 61.), Oláh L. (Koszta, a szünetben). Edző: Bernd Storck
Gólszerzők: Mervó (3.), Lenzsér (20.), Osváth (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A május végén kezdődő új-zélandi U20-as világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott 3-0-ra legyőzte Felcsúton a szintén vébé-résztvevő Mianmar csapatát – írja az MLSZ honlapja.

Korosztályos együttesünk utolsó nemzetközi mérkőzését játszotta a világbajnokság előtt. Ellenfele a hosszú európai túrája végén járó mianmari csapat volt a Pancho Arénában. Nem sokat kellett várni az első magyar gólra, már a negyedik percben megszereztük a vezetést: Németh Márió egy védekezési hibát kihasználva jó ütemben ugratta ki Mervó Bencét, aki a kifutó kapus fölött 16 méterről az üres kapuba pörgetett (1-0). A magyar válogatott jókora fölényben játszott, rendre sikerült feltörnie az ázsiaiak védekezését, de sok esetben a kapu előtt nem a legjobb megoldásokat választották játékosaink.

A 23. percben megdupláztuk az előnyünket, egy jobb oldali beívelést követően Lenzsér Bence fejelt hat méterről a bal sarokba (2-0). A 33. percben jött a harmadik magyar gól, egy jobb oldali szöglet után Osváth Attila fejelt négy méterről a hálóba (3-0). A vendégek a félidő hajrájához közeledve alakították ki első helyzetüket, míg a mieink sorra hagyták ki az ígéretes lehetőségeket, csak a kapu előtti pontatlanságok miatt nem lett nagyobb a különbség a szünetre.

A félidőben Bernd Storck hét helyen változtatott a csapaton, majd a hatvanadik percben beállt három olyan labdarúgó (Sallai Roland, Rózsahegyi Dominik, Popov Patrik) is, aki kedden még az U18-as válogatott színeiben szerepelt, a saját korosztályában. A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, a vendégek többször tudtak megjelenni a magyar tizenhatos előtt, de a védekezésünk szervezetten, jól működött, nem fenyegette veszély a kapunkat. Támadásban viszont nem volt meg a kellő koncentráció a játékunkban, ezért újabb gólt nem szereztünk a lefújásig, 3-0 lett a végeredmény.

– Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, szervezetten játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sajnos ezek közül csak hármat sikerült gólra váltanunk – mondta a mérkőzés után Bernd Storck. – A játékosok minden pozícióban megoldották a kért feladatokat, és a csapatom megmutatta, hogy képes a gyors játékra, két-három érintésből is fel tudja építeni az akciókat. A második félidőben kevésbé voltunk hatékonyak, de ez természetes azok után, hogy szinte a teljes csapat kicserélődött a találkozó végére.

Olvasói sztorik