Hírek

U20: Mianmar ellen, Felcsúton

Újabb világbajnoki résztvevő lesz a magyar korosztályos válogatott ellenfele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését játssza a magyar U20-as válogatott a május végén kezdődő új-zélandi világbajnokságra való elutazás előtt. Ahogyan múlt csütörtökön a Rangadó.hu elsőként megírta, az ellenfél a szintén vébé-résztvevő Mianmar lesz. A helyszín a felcsúti Pancho Aréna. A magyar válogatott március végén már játszott egy hazai meccset vébé-résztvevő riválissal, akkor 1-1-re végzett Mexikó korosztályos csapata ellen.

Bernd Storck sportigazgató 18 mezőnyjátékosra és három kapusra számíthat a mérkőzésen, illetve az azt megelőző összetartáson, több kerettag klubkötelezettségei miatt nem tudott részt venni az edzőtáborban.

– A keret összeállításakor sajnos voltak nehézségeink, néhány klub nem engedte el az összetartásra a játékosait, ami egy hónappal a világbajnokság előtt, az utolsó nemzetközi felkészülési meccsünkre készülve közel sem ideális helyzet – mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck. – Nincs sok időnk hátra a világbajnokság kezdetéig, de keményen edzünk annak érdekében, hogy összeálljon a csapat, és az eddig elvégzett munka alapján optimistán látom a helyzetünket. A játékosok mentalitásával meg vagyok elégedve, mindenki nagy odaadással teszi a dolgát, de még van miben előrelépnünk, így például a játékosok erőnléti állapotában is javulásra van szükség. Örülök, hogy egy világbajnoki résztvevő csapattal mérkőzhetünk meg, ez egy remek teszt lesz számunkra, Mianmar játékstílusa ráadásul hasonlít az első világbajnoki ellenfél, Észak-Korea stílusára, ezért különösen hasznos mérkőzés vár ránk.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Székely György (Újbuda), Bukrán Erik (Hull City, angol)

Védők: Osváth Attila (Szigetszentmiklós), Kecskés Ákos (Atalanta, olasz), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Tamás Krisztián (Slavia Praha, cseh), Marcsek Ákos (Vasas), Talabér Attila (MTK), Lenzsér Bence (Paksi FC), Forgács Dávid (Atalanta, olasz)

Középpályások: Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Vida Máté (Vasas), Berecz Zsombor (Vasas), Nagy Ádám (FTC), Németh Márió (Haladás)

Támadók: Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (FTC), Oláh László (Vasas Kubala Akadémia), Koszta Márk (Bp. Honvéd), Mervó Bence (Győri ETO)

Olvasói sztorik