NB I

Lencse: Nem szabad leírni az ETO-t

A felcsútiak győri születésű támadóját rosszul érintik az aktuális ellenféllel kapcsolatos rossz hírek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Győri ETO otthonában lép pályára a Puskás Akadémia az élvonal 25. fordulójában. A felcsútiak 26 éves csatára, Lencse László a múlt heti, dunaújvárosi mesterhármasa után ezúttal szülővárosában gyarapíthatja góljainak számát.

– A hétvégéhez közeledve már nem igazán foglalkoztat a múlt heti mesterhármasom. Persze örülök, hogy három gólt lőttem és el tudtam dönteni a mérkőzést, de már túl vagyok ezen – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére Lencse László. – Egy támadónak az esik jól, ha gólokat lő. Egy kapusnak is önbizalmat és lökést ad, ha megfogja a helyzeteket, ez ugyanígy van egy csatár esetében is. Szerencsére volt már rá példa, hogy három gólt lőttem egy meccsen, ha jól emlékszem, ez volt a harmadik mesterhármasom.

– Hét tavaszi mérkőzésükön nyolc pontot gyűjtöttek. Mennyire elégedett?
– Lehetne jobb is. Ez a két győzelem most adott önbizalmat a csapatnak, de mindenféleképpen van hiányérzetem, mert úgy gondolom, hogy több pontot is szerezhettünk volna.

– Vasárnap a Győri ETO vendégeként szerepelnek. Milyen meccsre számít?
– Tudjuk, hogy olyan csapathoz látogatunk, amelynél nincsenek rendben a dolgok, de nem szabad, hogy ez elaltasson minket. Biztosan kettőzött erővel fognak futballozni a hazaiak, és az ETO-t soha nem szabad leírni. Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, és reméljük, hogy ez sikerülni fog Győrben. A szakmai stábbal már elemeztük a győriek játékát. Vannak dolgok, amelyekben extrán erősek, de olyanok is, amelyekben kevésbé jók. Meglátjuk, hogy a meccsen sikerül-e beváltanunk a tervezett dolgainkat.

– Győri születésűként mit szól ahhoz, hogy ilyen nehéz helyzetbe került az ETO?
– Mindig rosszul érintenek az ETO-val kapcsolatos negatív hírek, esetleges támadások, hiszen győriként ez nem is lehet máshogy. Sok ismerősöm és barátom van, aki szívvel-lélekkel kötődik az ETO-hoz. Rossz látni őket nap, mint nap, hogy ennyire a szívükre veszik, de megmondom őszintén, engem sem hagy hidegen a dolog. Foglalkoztat és rossz megélni azt, hogy ilyen előfordulhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik