NB I

Litvániával játszik a válogatott

Debrecen ad otthont az Európa-bajnoki selejtező előtti felkészülési mérkőzésnek június 5-én.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az egyik belvárosi luxusszálloda tetőtéri különtermében közös sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt az MLSZ és a MOL.

Az összejövetel témája az MLSZ MOL Green Szurkolói Kártya bemutatása volt. Sipos Jenő, a szövetség szóvivője ismét hangsúlyozta, hogy a névre szóló jegyértékessel a jogszabályi előírásoknak akarnak megfelelni. Az adatokat csak egyszer kell megadni, utána kényelmi szolgáltatást jelent a használata. Az MLSZ-nek továbbra is célja meggyőzni azokat, akik még nem váltották ki a kártyát, és azokat az ultrákat is várják vissza a stadionokba, akik rendbontás nélkül drukkolnak.

A görögök és a finnek elleni válogatott Európa-bajnoki selejtező a kiemelkedő példa arra, hogy nem hátráltatja a szurkolókat a bejutásban a kártya. Már a rendszer bevezetésekor is tudták, hogy akkor lesz igazán hasznos, ha MLSZ és a klubok különböző akciókat, kedvezményeket tudnak hozzárendelni.

Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója elmondta, hogy kiemelten fontos számukra a mintegy 175 ezres szurkolói közösség, akiknek hétforintos literenkénti kedvezményt biztosítanak a feltöltős üzemanyagkártya segítségével, ezt a MOL honlapján kell igényelni. Ezután átadta az első MLSZ-es MOL Green Szurkolói Kártyát a válogatott és a Videoton védőjének, Juhász Rolandnak, aki egy válogatott mezzel kedveskedett a cég képviselőjének, majd bejelentette, hogy Dárdai Pál csapata június ötödikén, pénteken 18 órától barátságos mérkőzést játszik Litvánia ellen, Debrecenben. Ez lesz a finnországi Európa-bajnoki selejtező főpróbája.

Az újságírói kérdésekre adott válaszában az MLSZ szóvivője emlékeztetett rá, hogy Csányi Sándor elnök a legutóbbi közgyűlés után átgondolásra érdemesnek tartotta az NB I létszámcsökkentésének ötletét, amit gazdasági és sportszakmai szempontok alapján kell mérlegelni, de napjaink történései is befolyásolhatják. A Győri ETO-ügyben a tájékozódás stádiumában van a szövetség, hiszen naponta érkeznek újabb hírek.

Olvasói sztorik