A Fradiban férfi, Újpesten bajnok lett

Hazai sikert vár a rangadón Rubold Péter, aki a Ferencvárosban és a lila-fehéreknél is futballozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap délután rendezik a Groupama Aréna első derbijét, hiszen a Ferencváros az Újpestet látja vendégül az élvonal 23. fordulójában. A két csapat formáját tekintve egyértelműen a Fradi felé billen a mérleg nyelve, de egy ilyen összecsapáson sosem lehet megjósolni, mi fog történni. Ritka, mint a fehér holló, de Rubold Péter annak idején a Ferencvárosban és Újpesten is futballozott. A Rangadó.hu a korábbi kiváló középpályással, az NB III-as Diósdi TC jelenlegi sportigazgatójával latolgatta a derbi esélyeit és idézte fel a múlt emlékeit.

– Hogyan élte meg, hogy korábbi Fradi-játékosként az Újpestben szerepelt?
– A két csapat között négy évet Győrben töltöttem, és így azért nem volt olyan éles a váltás, mintha a Fradiból egyből az Újpestbe mentem volna. A négy győri év azért tompított a dolgon. A zöld-fehér szurkolók az ETO-nál töltött időszakom alatt már kiadták magukból az áruló jelzőt. Győrben megkaptam, de Újpesten már nem – mesélte Rubold Péter.

– Azóta melyik csapat felé húz a szíve?
– Mindkét klub nagyon közel áll a szívemhez. A Fradi meghatározó, mert ott nőttem fel, és mindig kedves emlék, ahol az ember a gyerekkorát tölti. A fiatalság miatt az egy más szint, hiszen a Ferencvárosnál nőttem fel, ott váltam játékossá és férfivá. Ennek ellenére Győrben és Újpesten is nagyon jól éreztem magam, mindenhol elfogadtak, és mindkét helyen csapatkapitány lehettem. Bár a Fradival is jó csapatunk volt, közel álltunk az aranyéremhez, a liláknál a hőn áhított bajnoki címet is megszereztem, amire nagyon büszke vagyok.

– Akkor a vasárnapi derbire már semleges szurkolóként tekint?
– Nem nagyon szoktam különbséget tenni, vagy ezzel kapcsolatban véleményt formálni, hiszen az egyik fél irányába sem lenne korrekt és szimpatikus. Az Újpestnek jelen pillanatban mindegy, a középmezőnyből már nem nagyon tud feljebb lépni. A Fradi a nemzetközi kupáért harcol, és nagyon drukkolok, hogy sikerüljön. A zöld-fehérek nagyon jó csapatot hoztak össze, amely végre talán a nemzetközi színtéren is megállja majd a helyét. Hazai sikert jósolok vasárnapra. Nagyon erősnek érzem a Ferencvárost, amely modern futballt kezdett játszani. Sok futás és agresszivitás jellemzi a játékukat.

– Az Újpest évek óta a középmezőnyben vergődik, az FTC-nél viszont komoly célok fogalmazódtak meg az utóbbi időben. Hogyan látja a két klub jövőjét?
– Újpesten a vezetőségben történő, évek óta tartó események ellenére azt gondolom, hogy tisztességgel helytállnak. Minden téren rendnek és fegyelemnek kellene lennie ahhoz, hogy ennél jóval előrébb lépjenek. Nagyon szurkolok, hogy mindkét csapat a bajnoki címért harcoljon a közeljövőben, erre most a Fradi esetében látok nagyobb esélyt. A Ferencvárosnak és az Újpestnek mindig ott kellene lennie. Nem csak a hagyományok miatt, hanem azért, mert két olyan fővárosi klubról van szó, amely nagy tömegeket tud megmozgatni. A két csapat stadionjában tapasztalható atmoszférának és szurkolásnak kéne mindenhol lennie.