NB I

Egy gólt hozott a futsal rangadó

A Rába ETO 1-0-ra nyert a címvédő Berettyóújfalu otthonában az NB I felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pénteken este a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu a Rába ETO-t látta vendégül a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. Bár a győri tréner, Illa Solé Jordi megpróbálta játékosai válláról levenni a terhet – a rangadó előtt azt nyilatkozta, nem ezen a találkozón dől el a bajnoki elsőség sorsa –, az aranyérem megszerzése szempontjából igenis sorsdöntő összecsapás várt az éllovas győriekre a bajnoki címvédő otthonában. Az ETO ugyanis győzelme esetén öt pontra növelhette előnyét a rivális Berettyóújfaluval szemben. A győrieknél Balázs Zoltán kapus és Harnisch Ákos sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

Szinte telt ház, 1200 néző előtt a vendégek kezdtek jobban. Az első lehetőség Lódi előtt adódott, aztán Dróth szerezhetett volna gólt, majd ismét Lódi került helyzetbe, de kimaradt mindhárom lehetőség. Aztán felélénkült az MVFC, a hatodik percben Trencsényi előtt adódott helyzet, majd három perc múlva Nagy Tamás találta el a győri kapufát. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, és bár láthatóan mindkét gárda nagyon odafigyelt a védekezésre is, itt is, ott is akadt lehetőség, gól azonban a félidő végéig nem született.

Jobban kezdte a második etapot az ETO. Dróth veszélyeztetett kétszer, majd remek indítása után Moreno lőtt a hálóba (0-1). Bár ezután többet birtokolta a labdát a hazai csapat, a győriek magabiztosan őrizték előnyüket. Az utolsó négy percre vészkapus-játékra váltott az MVFC, és Tóthnak tíz másodperccel a vége előtt bravúrt kellett bemutatnia, az eredmény már nem változott. Fontos három pontot szerzett a Rába – tudósított a Kisalföld.

Edzői értékelések

Turzó József, MVFC: – Egy nagyot hibáztunk, és lőtt gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, csalódott vagyok.

Illa Solé Jordi, Győr: – Fantasztikus mérkőzésen nyertünk, aminek nagyon örülök. Az ellenfelünk bizonyította, hogy nem véletlenül ő a címvédő, ezért is vagyok nagyon büszke, hogy le tudtuk győzni. Gratulálok a fiúknak.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 3. forduló

Felsőház

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 0-1 (0-0)

Gólszerző: Moreno (22.)

Április 13. hétfő

18.15: Swietelsky-Haladás VSE – Aramis SE

18.30: Dunaferr-DF-Renalpin – FC Veszprém

Alsóház (csütörtökön játszották)

Pioneers Viharsarki FC – Rubeola FC Csömör 3-4 (0-3)

Gólszerzők: Szarka (23.), Horváth B. (30.), Knyihár (40.), illetve Takó (5.), Érsek (14., 39.), Józsa (20.)

Olvasói sztorik