NB I

Orbán Viktor szerint láb, szív és ész kell a focihoz

A miniszterelnök szerint még nagyon sok munka van hátra az utánpótlás fejlesztésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd-MFA nyerte a húsvéti hétvégén rendezett Puskás-Suzuki Kupa utánpótlástornát. A döntő után Orbán Viktor értékelt a Duna World televízióban. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a torna életre hívásának a célja az volt, hogy felmérjék, a nemzetközi élmezőnyhöz képest a kiemeltnek számító, jól dolgozó magyar labdarúgó-akadémiák hol tartanak.

– Ezért van itt a Hagi Akadémia, a Feyenoord, a Panathinaikosz, a Real Madrid. Öcsi bácsira is emlékezünk, de a legjobb utánpótláscsapatokból akarunk mindig hívni, hogy fölmérjük, hol tart a magyar labdarúgás. Hát, még sok munkánk van hátra. Az elején már túl vagyunk, de messze még a vége. Nem is látjuk még – idézi Orbán Viktort a sportgeza.hu. – Ez a Real Madrid nagyon jó csapat, ha látunk majd két-három játékost belőle nagy európai klubokban, nem kell meglepődnünk. Játéktudásban valószínűleg fölénk is nőtt, mármint a Honvédnak is. Bennünket pedig megvertek, tehát nálunk nem csak jobban játszottak, hanem eredményesebben is. Ugyanakkor a Honvéd példát mutatott abból, hogy ez egy olyan sportág, ahol ha fegyelmezett vagy, ha szervezett vagy, ha hiszel benne, akkor tudsz nyerni. Három dologra van szükség: lábra, szívre meg észre. Tehát akaratra, gondolkodásra és fizikai erőre.

Orbán hozzátette: a Honvéd jól állta a sarat, bizonyította hogy egy jobban játszó csapatot is le lehet győzni, illetve hangsúlyozta: több teret adna a tehetséges fiataloknak az NB I-ben.

– Figyeltem az MLSZ közgyűlését, hallgattam az elnök programadó beszédét, amire megkapta a bizalmat, és egyértelműen olyan irányt jelölt ki, amely az akadémiák és az utánpótlás-fejlesztéséről, a magyar játékosoknak adott elsőbbségről szól. Nagyon várom a részleteket, hogy a magyar labdarúgás vezetői is észrevegyék: az akadémiák most már annyi játékost bocsátottak ki, hogy a magyaroknak teret kell nyitni az NB I-ben is. Ehhez nem elég a mi nevelőmunkánk, ehhez kell a jó szabályozás is, és Csányi elnök úr erről beszélt – idézi a miniszterelnököt az mtk.hu.

Olvasói sztorik