NB I

Kovács István sérülése súlyosnak tűnik

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Újpest – Videoton 0-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem vagyunk boldogok az eredmény miatt. Az első félidőben jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de a Videotonnak vannak olyan játékosai, akik egy perc alatt képesek eldönteni egy meccset, és ezt meg is tették. A második játékrészben próbálkoztunk újra, voltak lehetőségeink, de rúgott gól nélkül nem várhatunk el jobb eredményt.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon fontos három pontot szereztünk. Tudtuk, hogy nyernünk kell ahhoz, hogy megtartsuk a távolságot az üldözőinktől, ráadásul egy borzasztóan jól játszó Újpest ellen kellett ma begyűjtetnünk a győzelmet. A Magyar Kupa egy másik sorozat, de ott is nehéz meccsre számítok az Újpest ellen. A legfontosabb, hogy regenerálni tudjuk a játékosokat a szerdai meccsre. Kovács István sérülése elsőre súlyosnak tűnik, éppen úton van a fehérvári kórházba, hogy alaposan megvizsgálják. Reméljük, hogy nincs nagy baj, hiszen egy kulcsjátékosunkról, egy nagyon fontos emberünkről van szó.


Haladás – Bp. Honvéd 1-3

Szentes Lázár, Haladás: – Nagyon nem találtuk a mérkőzés ritmusát, rosszul játszottunk, ez ma nem a mi meccsünk volt. Ez csak a mi problémánk volt, a Honvéd azt játszotta, amit tud, amire számítottunk, mi teljesítettünk nagyon alul. Rossz megoldásokat választottunk, nem találtuk a ritmust. Nagyon rossz mérkőzés volt, de jönnek a következő meccsek, csináljuk tovább a dolgunkat.

Marco Rossi, Honvéd: – Megérdemelten nyertünk. Felkészültünk Martínez és Radó játékára, és ha ezt a két játékost egy csapat meg tudja állítani, akkor sokkal kevesebb lehetősége van a Haladásnak. Minden játékosunk azért küzdött, hogy sikeresek legyünk ezen a meccsen. Egy olyan csapatban, amelyik hat hónapja nem nyert, félelem dolgozik a játékosokban, és talán ezért is léptek egy kicsit hátrébb a második félidőben. Meg tudtuk tartani az előnyt, több helyzetünk volt a második félidőben is, úgyhogy megérdemelten nyertünk.


Dunaújváros – Nyíregyháza 3-0

Artner Tamás, Dunaújváros: – Az első harminc percben nem találtunk fogást a Nyíregyházán, amely labdabirtoklásban is fölénk kerekedett. A szerencsés körülmények között született első gólunk azonban megváltoztatta a meccs menetét, és szünet után már olyan teljesítményt nyújtottunk ami mindig is elvárható lenne a csapattól.

Mátyus János, Nyíregyháza: – Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azokat az erényeket csillogtatni ami korábban jellemző volt ránk, és mintha az ellenfél jobban is akarta volna a győzelmet. Mindkét kapu előtt nagyjából egyforma számú helyzet alakult ki, de csak a hazaiak szereztek gólokat és ami igazán megdöbbentő volt a számomra, hogy védekezésben komoly hibákat követtünk el.

(forrás: szon.hu)


MTK – Lombard Pápa 3-0

Garami József, MTK: – Két vesztes mérkőzés után nagyon fontos volt számunkra a győzelem. A Pápa által alkalmazott letámadás nem igazán ízlett a csapatnak, de a jókor szerzett találatok megkönnyítették a dolgunkat. Tetszett a játékosok akarása, és helyenként jól is játszottunk.

Lengyel Ferenc, Pápa: – Nem kaptam vissza a hét közben gyakoroltakat a játékosaimtól. Az MTK jó csapat, de reménykedtem abban, hogy megnehezíthetjük a dolgukat, ami sajnos nem sikerült. Nehéz helyzetben vagyunk, de meg fogjuk szerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Diósgyőr – Paksi FC 1-2

Tomiszlav Szivics, DVTK: – El kell ismerni, hogy a Paks jobb csapat nálunk, és megérdemelten nyert, lefutballoztak minket. Megmutatták, hogyan kell focizni, és szeretnék nekik gratulálni. Kivárásra játszottak, mi pedig sok energiát fektettünk az első félidőben a letámadásra, de akkor sem voltunk igazán veszélyesek. Jól hozták ki a labdákat, de nem sikerült megbontanunk őket. Nagy nehezen rúgtunk egy gólt, és utána kontrára szerettem volna játszani. Azonban nagyon hamar kaptunk két gólt figyelmetlenségből. Majdnem minden variációt kipróbáltunk már, variálunk itt-ott, de a cserék sem hozták azt, amit vártam.

Csertői Aurél, Paks: – Könyves ragyogóan szállt be, megfordította a meccset, de ez a csapat érdeme is, szerintem az egész mérkőzésen jobban futballoztunk, mint a Diósgyőr. Egy hibánkat kihasználták, de számos helyzetet kidolgoztunk, megérdemelten nyertünk. Végig úgy éreztem, hogy meglehet ez a mérkőzés. Óriási képzelőerővel rendelkezem, elképzeltem a két gólt. Pont akkor kaptunk gólt, amikor jól játszottunk, de látszott, hogy van tartás a csapatban, és utána még jobban fociztunk. Kellett egy egyéni jó teljesítmény, de a csapat is szenzációs volt.


Pécsi MFC – Debreceni VSC 0-0

Robert Jarni, Pécs: – A bajnokságban ma találkoztunk a legerősebb csapattal eddig, és ennek a csapatnak csak egy helyzete volt ellenünk, itt a végén. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a harcosságukért és a küzdeni tudásukért, de úgy gondolom, hogy vesztettünk két pontot. Koncentráltak voltunk és nagyon akartunk, de a végén hiányzott a pontosság.

Kondás Elemér, DVSC: – Nem volt egyszerű mérkőzés, nagyon agresszívan játszott a hazai csapat. Amikor mi is kicsit agresszívabban odamentünk, akkor rögtön kisárgáztak minket, ezáltal meg is fogyatkoztunk. Nagyon nehéz itt Pécsett játszani, jó volt az ellenfél. Tipikusan egygólos meccs volt, de sajnos nem tudtuk bevinni ezt az egy gólt. Emberhátrányban még nehezebb volt, ráadásul a végén Sidibét is kiállították, úgyhogy nehéz bármit is mondani. Nyerni szerettünk volna, de a mai napon nem sikerült. Ezek szerint nagyon durva csapat vagyunk.


Győri ETO – Kecskemét 1-1

Miriuta László, Győr: – El kellett volna döntenünk a meccset, már a szünetben vezethettünk volna két-három góllal. Sajnos a második félidőben sem rúgtuk be a helyzetet, a kapufát találtuk el, utána egyszer hibáztunk, a Kecskemét pedig meg is büntette. Ma voltunk eddig a legjobbak, de nincs semmi gond, megyünk tovább. Nem egyszerű napról-napra úgy motiválni a srácokat, hogy nem tudjuk, mi lesz jövőre. Az a dolgunk, hogy becsülettel játsszunk és befejezzük a bajnokságot.

Bekő Balázs, KTE: – Mindkét félidőt nagyon rosszul kezdtük, az elsőt katasztrofálisan, pedig felhívtam a játékosok figyelmét, hogy az ETO biztosan nekünk esik az elején. Megkaptuk a gólt, és úgy tűnik, az megnyugtatott minket, utána már egész jó dolgaink voltak. A második félidőre muszáj volt átállnunk, mert a győriek sokmozgásos játéka megfogott minket. A második játékrészben végig irányítottunk, jól is játszottunk. A kapufánál persze szerencsénk volt, de utána megérdemelten egyenlítettünk. Győrben még nem szereztünk pontot, most már ez is megtörtént. A csapat megtett mindent, vesztett állásból felálltunk és a végén talán még nyerhettünk is volna, de nem vagyok elégedetlen. Bebeto megkapta az ötödik sárgáját, de megoldjuk nélküle is. Pihen egyet, aztán visszatér a csapatba.


Puskás Akadémia – Ferencváros 1-2

Benczés Miklós, Puskás FC: – Hasonló találkozó volt, mint az őszi, hiszen ott is kettő-nullra vezetett a Ferencváros, és szépíteni tudtunk. Akkor is meleg pillanatokat éltek át a végén, de természetesen gratulálnunk kell, mert a három pontot a Fradi szerezte meg. A második félidőben elégedett lehettem a mutatott játékkal, de az elsőben nagyon nem, hiszen megilletődötten futballoztunk. Sajnos vétettünk helyezkedési hibákat is, és úgy érzem, hogy morálisan is alatta voltunk a Ferencvárosnak. Tehát ők voltak a kezdeményezőbbek, a harcosabbak, mi sok párharcot veszítettünk, és ki nem kényszerített hibák után is eladtunk labdákat. Könnyen tudtam jól cserélni, mivel jó játékosaim vannak. A következő fordulóban Pápára utazunk, természetesen a három pont a cél. Bízunk benne, hogy egy kicsit megváltozik ez a sikertelenség, és meg tudjuk nyerni azt a mérkőzést. Úgy gondolom, remek hangulat volt, de talán eddig a legnagyobbat a diósgyőri szurkolók csinálták.

Thomas Doll, FTC: – Az egész mérkőzésben az volt a pozitívum, ahogy az első félidőben játszottunk, értelemszerűen a negatív oldala pedig az volt, ahogy a második félidőben szerepeltünk, de ezt a jövő héten sokkal jobban fogjuk csinálni. Most nem akarok panaszkodni, hiszen győztünk. Az Újpest ellen egyelőre még nem készülünk, mivel kedden a Magyar Kupában játszunk, és az összes figyelmünket arra a mérkőzésre összpontosítjuk. Természetesen játékoskoromból tudom, amikor még Olaszországban, vagy Németországban játszottam, hogy a derbiket mindenki mennyire várja. Böde Dániel a felkészülés során remekül dolgozott, és az elmúlt mérkőzéseken is sokat tett a győzelmekért. Úgy gondolom, az első gólja után hatalmas kő esett le a szívéről, amit látni is lehetett rajta. Szerintem a Videotonnak már lehet gratulálni a bajnoki címhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik