NB I

Mezítlábas Böde-gól is kellett a Fradinak

A Ferencváros 2-1-re győzött a Puskás Akadémiavendégeként az élvonal 22. fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Puskás Akadémia – Ferencvárosi TC 1-2 (0-2)
Felcsút, 3000 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Kelics, Tar Zs., Spandler – Tóth B. (Polonkai, 58.), Fiola – Kleinheisler, Zsótér (Sallai, 52.), Lencse – Tischler (Harsányi, 79.). Edző: Benczés Miklós
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Batik, Ramírez – Hajnal (Gyömbér, 70.), Somalia – Lamah (Lauth, 70.), Gera, Varga R. (Busai, 88.) – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Polonkai (64.), illetve Böde (16., 20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ezüstéremre hajtó Ferencváros felcsúti vendégjátékával kezdődött az élvonal 22. fordulója, péntek este.

Az első negyedórában lendületes mezőnyjátékot láthattunk, egyértelmű Fradi-fölénnyel, de számottevő helyzetek nélkül. Aztán a 16. percben Böde Dániel kapott remek labdát, de miközben Kelics mellett átvette, az egyik cipője lerepült a lábáról. A Fradi csatára azonban – mintha mi sem történt volna – zavartalanul továbbfutott, és Danilovics mellett magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). Négy perccel később egy vendégszöglet után Böde szerzett ismét gólt közelről. Ha van rajta cipő, azért, ha nincs, akkor pedig azért… (0-2).

A játék képe az FTC kétgólos vezetése ellenére sem változott, a hazaiaknak védekezniük kellett, bár a vendégek akciói már nem hordoztak komoly gólveszélyt magukban. Az első félidő hosszabbításában egy szöglet után Tóth Balázs lőtt 15 méterről, de Böde a kapu előtt menteni tudott.

A második felvonás Kleinheisler szép szólójával, majd Sallai Roland ígéretes, de a kapufa mellett elsuhanó lövésével kezdődött. A hatvanadik percben Nalepa közeli lövése Tar Zsolt lábáról pattant szögletre. A túloldalon Lencse László veszélyeztetett, de Dibusz és Somalia nagy nehezen felszabadított. A 64. percben egy ferencvárosi felszabadítás éppen Polonkai Attilát találta el, aki megszelídítette a labdát, majd szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-2). A középkezdés után Böde közeli próbálkozását védte Danilovics.

A kapott gól után a vendégek rákapcsoltak, a 75. percben Lauth helyzeténél is merész kivetődéssel hárított Danilovics. A túloldalon Kleinheisler szögletét Dibusz szögletre ütötte. Újra izgalmassá vált a játék, a 85. percben Harsányi lendületes megindulása után a beadását középen Ramírez mentette szögletre. Több gól nem született, így a Böde Dániel mezítlábas góljáról emlékezetessé váló meccset a Fradi nyerte.

Az FTC immár 12 bajnoki mérkőzés óta veretlen, legutóbb tavaly október 4-én, Diósgyőrben veszített. Érdekesség, hogy hosszú idő után kapott újra gólt a zöld-fehér együttes, amelynek kapujába legutóbb a Kecskemét talált be a tavalyi naptári év végén, de akciógólt október 26. után most kapott ismét. Dibusz Dénes hálójába tétmeccsen 742 perc után került be ismét a labda – a mait megelőzően egymás után öt tétmérkőzésen, illetve összesen hét találkozón nullázta le az ellenfeleket.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia és a Videoton korábbi vezetőedzője értékelte:

Az első félidőben minden szempontból nagyon nagy fölényben volt a Ferencváros. Erőteljesebb és koncentráltabb volt, nem mellesleg sikerült két gólt szereznie, ami némileg megrogyasztja az ellenfelet. Ez tényleg olyan félidő volt, amely során a Fradi minden tekintetben felülmúlta a Puskás Akadémiát. Ami a második felvonást illeti, pozitívum a felcsútiak részéről, hogy nem estek össze, és ritmust váltott, akaratosabb volt, helyzeteket teremtett. Úgy érzem, a Fradi némileg belealudt a kettő-nullba. Van ilyen, hogy azt hiszik, eldőlt a meccs. Nagyon megnyugodtak a biztosnak tűnő vezetésükbe. Azt szokták mondani, hogy a kettő-null veszélyes eredmény, de azért jó lenne, ha mindig kettő-nullra vezetne a csapatom a szünetben…

A végén egyenlíthetett volna a Puskás, mert egy kicsit szétestek a vendégek. A középpályán már nem tudtak labdát szerezni, némileg a védekezésük is szanaszét volt. A házigazdák nem fáradtak el, újítani tudott, jók voltak a cserék is. Az egész mérkőzés alapján megérdemelten nyert a Ferencváros, de lehetett volna egy szerencsés iksz. Egy igazi játékost, főleg egy támadót, aki gólt akar rúgni, azt nem szabad, hogy zavarja, ha leesik a cipője. Szerintem egyébként Böde Dániel játszott elég sokat mezítláb annak idején Madocsán. Nem egy villámgyors játékos, lehet, hogy cipő nélkül még gyorsabb lett. A harmincéves edzői pályafutásom során ilyet még nem láttam. Kétségtelenül szép volt, ahogy megcsinálta az egészet. A remek átvétel után lerázta Kelicset, és ahogy kell, berúgta a hosszú sarokba.

Olvasói sztorik