NB I

Nincs meg az újpesti góllövőcipő

Dusan Vasziljevics önbizalmának jót tett a Bp. Honvéd elleni gól, de győzelemre számított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal huszadik fordulójában megint nem sikerült az Újpestnek az áttörés, vagyis megszerezni az első tavaszi győzelmet. Nebojsa Vignjevics legénysége ezúttal a Bozsik-stadionba látogatott, és 2-2-et játszott. A lila-fehérek kétszer is vezettek, de nem tudták megtartani előnyüket, így be kellett érniük egy ponttal. Az Újpest lőtte az egyik legkevesebb gólt a bajnokságban, most azonban kétszer is betalált, de ezúttal a védelem nem állt a helyzet magaslatán. Mint ismert, a bajnokság szünetel a hétvégén az Európa-bajnoki selejtezők miatt, de az Újpestnek nem lesz két hete felkészülni, hiszen jövő szerdán a Gyirmót ellen játszik a Magyar Kupában, utána pedig már nem marad sok ideje a Videoton elleni bajnokiig.

A Rangadó.hu érdeklődésére Dusan Vasziljevics értékelte a Bp. Honvéd elleni találkozót, és elmondta, hogy jót tett az önbizalmának a gólja.

– Nagyon szokatlan mérkőzés volt, hiszen általában kevés gólt kapunk, és keveset is rúgunk. Kétszer is megszereztük a vezetést, de végül meg kellett elégednünk egy ponttal, ami talán mindent egybevéve reális. Már a mérkőzés elejétől próbáltunk támadni, és az első félidőben jobban is játszottunk, mint a Honvéd. Sajnos ismételten becsúszott egy-két védelmi hiba, amikből a gólokat is kaptuk. Ezen mindenképpen javítanunk kell – mondta Dusan Vasziljevics.

– Jót tett az önbizalmának a gól? Október elején talált be legutóbb a bajnokságban…
– Az önbizalmam szempontjából nagyon sokat jelentett ez a találat. Szerintem a többieknek is jót tett, mivel a válogatott meccsek után nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. Sajnos jelenleg kevés olyan ember van a csapatban, akinek az a bizonyos góllövőcipője megfelelőképpen működne.

– Kétszer is megszerezték a vezetést. A második találat után gondolták volna, hogy döntetlen lesz a vége?
– Megmondom őszintén, nem. A mérkőzés előtt úgy éreztem, hogy nyerni fogunk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy győzzünk, de sajnos nem sikerült kihasználni őket, pedig ha kettő-egyes állásnál megszerezzük a harmadik találatot, akkor valószínűleg eldőlt volna a találkozó.

– Jókor jött a válogatott meccsek miatti szünet?
– Úgy érzem, jókor jött, mert kell egy kis szünet a csapatnak. Az elmúlt fordulókban rendszeresen két-három játékosunk hiányzott sérülés vagy eltiltás miatt. Ezek a problémák remélhetőleg megoldódnak. Jövő szerdán a Gyirmót ellen játszunk a Magyar Kupában, először arra a mérkőzésre készülünk, hiszen szeretnénk továbbjutni. Azután már koncentrálhatunk a Videoton elleni bajnokira, ami szintén nehéz mérkőzés lesz.

Olvasói sztorik