NB I

Csányi Sándor válaszolt az újpesti polgármesternek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Reagált Wintermantel Zsolt újpesti polgármester délelőtti kritikájára Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Alább változtatás nélkül közöljük a nyílt levelet, majd az újpesti polgármester Facebookon adott válaszát is.

„Tisztelt Wintermantel Zsolt úr!

Tisztelt polgármester úr!

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának március 21-i játéknapján rendezendő Bp. Honvéd FC – Újpest FC bajnoki mérkőzés kapcsán hozzám intézett nyílt levelével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom.

A jegyek eladásának kérdése a mérkőzést lebonyolító hazai, és a találkozón résztvevő vendégklub döntésének hatáskörébe tartozik. A nemzetközi gyakorlatban rendszeres, hogy a mérkőzések napján nem lehet már a helyszínen jegyeket vásárolni, de ennek nincs a klubokra vonatkozó kötelező jellege.

Ami a szurkolók, jelen esetben a vendégszurkolók utaztatását illeti, ez is olyan kérdés, melyben az MLSZ-nek nincsen döntési helyzete, annak körülményeiről minden esetben a vendégklub határoz.

Miután a feltett kérdéseinek mindegyike a klubok korábbi döntéseit érinti, ezért levelét továbbítom a két érintett budapesti klub vezetőjének.

Egyben – a nyilvánosság elé is tárt – levele kézhez vétele után sajnálattal állapítottam meg, hogy nem kellően tájékozott a labdarúgás szervezési, lebonyolítási rendszerében, és nincs tisztában azzal, hogy mely klubnak, szervezetnek mi a felelőssége, illetve, hogy mi tartozik az MLSZ hatáskörébe és mi nem.

Azt különösen fájlalom, hogy Ön felelős városvezetőként kevesebbet ért meg a labdarúgással kapcsolatos szervezési feladatokból, gyakorlatokból, mint a szurkolók többsége.

Ha jól tudom, Ön ellenzi a szurkolói kártya intézményét, amely jelen levele után különösen érthetetlen számomra, hiszen ezen eszköz megfelelő, és mindenki által támogatott használata esetén a jegyvásárlás kényelmesebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá válik. Sőt, kártyával, interneten az említett mérkőzés napján is vásárolhat jegyet minden érdeklődő. Futballkártyával a semleges szektorba, Honvéd-kártyával a hazai szektorba, Újpest-kártyával pedig a vendég szektorba. Annak a „szurkolónak”, aki az információk szerint ennyire aktív a közösségi médiában nem okozhat gondot élni az online jegyvásárlás egyszerű folyamatával.

Kérem tehát, hogy amennyiben szándéka a fent említett, a kényelemre törekvő elvek érvényesítése, tegyen meg mindent saját hatáskörében azért, hogy a klubok, a szurkolók érdekében – a kártyák használatával járó kedvezmények biztosítása és maximális kihasználása mellett – alkalmazzák a klubkártyákat. Egyben javaslom a Sportörvény 68/A § ide vonatkozó, a sportrendezvények biztonsági minősítéséről szóló részének beható tanulmányozását.

Tisztelettel:

dr. Csányi Sándor,

az MLSZ elnöke”

Erre ismét billentyűzetet ragadott az újpesti politikus:

„Úgy látom minden rendben van, bennem a hiba!

Egy apró kérdés azért van. Van e MLSZ előírás, ami alapján a kluboknak el kell járniuk? Meg azon gondolkodom, hogy vajon a szurkolók többségén mit ért? Azon több, mint százezer embert, aki elvileg kiváltotta a kártyát, vagy azt a 12ezret, aki a hétvégén meccsen volt? Meg hogy a barátom Győr kártyával tudna e velem jönni meccsre a Bozsikba, akár online jegyet véve? Az is felmerült bennem, vajon elnök Úr tudott e az Újpestet 2011-ben átvilágító jelentésről? De leginkább azon morfondírozom, van-e értelme egyáltalán reagálni?”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik