NB I

Verpecz: Ezt nem hagyhattam szó nélkül

A DVSC kapusa szerint a Videoton elleni meccsen egy ember nem koncentrált eléggé: a játékvezető.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal huszadik fordulójának egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a kiesés elől menekülő Szombathelyi Swietelsky-Haladás hazai pályán 2-0-ra legyőzte a dobogóra igyekvő Debrecen együttesét. A hajdúságiaknak hamar tovább kellett lépniük ezen a vereségen, hiszen szerdán már a Ligakupában játszottak a Videoton ellen. A mérkőzés finoman szólva is drámaira sikeredett, hiszen összesen négy büntetőt láthattunk, és mindet értékesítették is. A dolog szépséghibája csak az, hogy az egész meccset furcsa játékvezetői ítéletek „színesítették”. A fehérváriak tehát három tizenegyessel 3-2-re nyertek. A DVSC-nél valószínűleg mihamarabb elfelejtenék az elmúlt egy hetet, de ehhez győzniük kellene vasárnap, a Diósgyőr elleni keleti rangadón, a bajnokság következő fordulójában.

A Rangadó.hu érdeklődésére Verpecz István értékelte a két mérkőzést, és elmondta, hogy nem szokott a játékvezetőkkel foglalkozni, de ezt nem hagyhatta szó nélkül…

– Egy szóval tudnám jellemezni a Haladás elleni mérkőzést: katasztrofális. Nem voltunk eléggé koncentráltak, és a pálya talaja sem tette lehetővé a sokpasszos játékot, de ennek tudatában egyszerűbb eszközök kellettek volna, amiket a szombathelyiek megtaláltak. Nekünk alig volt helyzetünk, ellenben a Haladással, amelynek több is, és ezekből kettőt ki is használt – mondta Verpecz István.

– Gondolták volna, hogy kettő-nullra kikapnak? Mit mondott az öltözőben Kondás Elemér?
– Nem gondoltuk, hiszen Szombathelyen is, mint bárhol máshol, a győzelemre törekedtünk. A vezetőedző felhívta a figyelmet néhány dologra. Tudtuk, hogy a Haladásnak élet-halál kérdés volt nyerni, de egyébként nekünk is, mert vannak céljaink, amiket el szeretnénk érni. Innentől kezdve már minden mérkőzés létkérdés lesz. A második kérdésre válaszolva, Kondás Elemér természetesen nem volt boldog, de nem is lehetett. Egész más lett volna, ha úgy szenvedünk vereséget, hogy mindent megtettünk, mint így. Értékeltük ezt a találkozót, és tanultunk belőle.

– Nem volt sok idejük, hiszen szerdán már a Videoton ellen játszottak a Ligakupában. Hogy emlékszik vissza arra a mérkőzésre?
– Tettem korábban egy olyan nyilatkozatot, hogy az fogja megnyerni a mérkőzést, aki jobban koncentrál majd. Két nagyon jó csapat játszott, és mindkettőre igaz volt az előző kijelentés. Egyetlen ember nem koncentrált eléggé, a játékvezető. Három tizenegyest ítélt ellenünk hazai pályán, ami teljesen elképesztő. Azt mondták, a mi büntetőnk sem volt jogos. Nem tudom, nem láttam. A büntetőkön kívül is rengeteg téves ítélet volt, és ezt az ellenfél játékosai is alátámasztották. Egyébként soha nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de emellett most nem tudok elmenni szó nélkül.

– Mit gondol a Videoton büntetőiről? Közel volt, a saját szemszögéből, hogy látta?
– Tényleg csak az én szemszögemből tudom elmondani. Az első szituáció az volt, bár én úgy láttam, mintha kicsit rájátszott volna, de kintről alátámasztották a büntetőt. A második esetnél elkapta a kezét a labda, az igaz, de érdekes módon a második félidőben szinte ugyanazon a helyen hasonló szituációt már nem vett észre a játékvezető. A harmadik szerintem nem volt tizenegyes, és beszéltem Jovanoviccsal is, aki elmondta, hogy a labdát rúgta el. Még egyszer mondom, nem láttam a felvételt, de teljesen elfogadhatatlan, hogy ilyen ítéletek születtek, egy ilyen volumenű mérkőzésen.

– Előfordult hasonló az eddigi pályafutása során?
– Ilyen még nem. Érdekes esetek már voltak hazai pályán, amikor a Békéscsaba ellen játszottunk, és én hallottam, hogy szabálytalanság történt, mert akkorát csattant, de az ellenfél játékosai reklamáltak. Félreértés ne essék, nem akarom ennek a számlájára írni a vereséget, de szerintem nekünk voltak nagyobb helyzeteink, csak nem használtuk ki őket.

– Mennyire nehéz egy kapusnak ilyenkor, amikor akcióból nem kap gólt, de háromszor is beveszik a kapuját tizenegyesből?
– Nehéz helyzet volt. Persze, jó lett volna, ha legalább egyet sikerül megfognom, de a rossz irányt választottam, bár ha eltalálom, akkor sem biztos, hogy védeni tudok. A második középre ment, tehát nagy kockázatot nem vállalt. Volt már többször is, hogy védtem büntetőt, például, amikor a Magyar Kupát megnyertük, ám ezúttal sajnos nem sikerült.

– A következő fordulóban a Diósgyőrt fogadják. Mit vár attól a találkozótól?
– Használhatnék nagy szavakat, de nem teszem. Szeretnénk kiköszörülni a csorbát. A Diósgyőr is hasonló helyzetben van, mint mi, hiszen hasonló célokkal vágott neki a tavaszi szezonnak, és eddig ők sem gyűjtögették úgy a pontokat, ahogy szerették volna. Győzelemre éhes két csapatot várok, és majd meglátjuk, melyik kerül ki győztesen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik