NB I

Vaktölténnyel lőttek a Nagyerdőben

A Debrecen hazai pályán 0-0-t játszott az Újpest ellen az élvonal 19. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Újpest FC 0-0
Debrecen, 5100 néző. Játékvezető: Erdős
DVSC: Novakovics (Verpecz, a szünetben) – Jovanovics, Máté P., Brkovics, Korhut – Mihelics (Bódi, 61.), Bouadla, Szakály P., Mészáros N. – Kulcsár T. (Balogh N., 82.), Tisza. Edző: Kondás Elemér
Újpest: Balajcza – Nego, Hudák, Litauszki, Forró – Vasziljevics (Addo, 79.), Bardhi (Vadász, 91.), Szuljics, Sztanisavljevics, Balogh B. – Ojo (Kabát, 78.). Edző: Nebojsa Vignjevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este az Újpestet fogadta a címvédő DVSC az OTP Bank Liga 19. fordulójának zárómeccsén. A fővárosiak nem kezdték jól a tavaszt, hiszen hazai pályán kikaptak a Pécstől, a Debrecen viszont a Puskás Akadémia otthonában tudott nyerni. A hazaiak a sérült Sidibe és Lázár Pál, illetve az eltiltott Varga József nélkül, míg a lilák a kiállított Nagy Gábor és Heris, valamint a PMFC ellen megsérülő Andrics hiányában voltak kénytelenek pályára lépni.

Rögtön a találkozó elején dolga akadt Balajcza Szabolcsnak, egy saját térfélen eladott labda után Mihelics távoli próbálkozását kellett hárítania az újpesti csapatkapitánynak. A hetedik percben Tisza bal oldali beadása után Jovanovics belsőzését védte ismét Balajcza. Egyértelműen a Loki kezdte jobban a találkozót. Négy perccel később Mihelics 22 méteres szabadrúgásánál mutatott be hatalmas bravúrt az Újpest rutinos hálóőre.

A huszadik percben aztán a semmiből szerezhette volna meg a vezetést az Újpest, de Szuljics a meccs addigi legnagyobb helyzetét puskázta el: a fiatal szélső egyedül ugrott ki, több hajdúsági védőt is lecselezett, de tíz méterről a kifutó kapus és a kapufa mellé gurított. Néhány perc múlva Nego lecsúszott beadását szedte ki Novakovics a léc alól. Mindkét csapat rengeteg hibával és nagyon pontatlanul játszott. A későbbiekben felpörgette játékát a DVSC, előbb egy gyönyörű támadás végén Tisza rontotta el az utolsó passzt, majd Kulcsár fejesét és Mihelics távoli lövését védte Balajcza.

A második játékrész elején egy gyorsan elvégzett újpesti pontrúgás után Szuljics beadásáról Kim Ojo centikkel maradt le a kapu előtt. Nem sokkal később hatalmas DVSC-lehetőség maradt kihasználatlanul: Tisza cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de 13 méterről a kapuval szemben bal lábbal eltörte a labdát. Az 55. percben Nego vezette a labdát, azonban húszméteres lövését könnyedén vette ölbe a megsérülő Novakovics helyére beálló Verpecz. A második félidő első negyedórájában teljesen kiegyenlített volt a meccs.

Eseménytelen percek után Bódi oldalszabadrúgása a hosszún érkező Kulcsár elég pattant, hosszúba tartó lapos bombáját azonban blokkolta egy újpesti védő, óriási helyzet volt. Két perccel később Bardhi közeli lövését védte bravúrral Verpecz. A helyzetet nagy debreceni védelmi hiba előzte meg. Rengeteg hiba jellemző egyébként mindkét csapatra igaz az egész mérkőzésen.

A kilencvenedik percben Brkovics ordító lehetőségét leszámítva az utolsó negyedórában már nem forogtak veszélyben a kapuk, így gól nélkül ért véget a sok-sok hibával és kihagyott helyzettel tarkított összecsapást.

– Az első félidőt jól kezdte a Debrecen, és próbálta beszorítani az Újpestet – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője. – Ezt követően azonban az újpestiek bátrabban kijöttek, és ha Szuljics berúgja az óriási ziccerét, akkor ki tudja, mi lett volna. A lila-fehér csapat nagyon jól megszervezte a védelmét, és abból próbált meg kontrára játszani. Érdekes, mert aztán picit a Loki is visszahúzódott, és megpróbált egy-egy ellentámadást vezetni. A második játékrész változatos volt, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Sztaniszavljevics rosszul rúgta keresztbe, az is hatalmas újpesti lehetőség volt, de Brkovics a végén óriási helyzetet szalasztott el. Ha berúgja, akkor a DVSC megnyerhette volna a meccset. Tudjuk azonban, hogy a volna a futballban nem játszik, a mai estén egyik csapatnak sem sikerült gólt lőnie, így reális a döntetlen. Az egy-egy pont mindkét csapat részéről megérdemelt, de eggyel sem több, mert egyik sem tett többet azért, hogy sikerrel tudja abszolválni a mérkőzést.

Olvasói sztorik