NB I

Hajnal és Koman is visszatér

Dárdai Pál keretet hirdetett; több reaktivált játékos is helyet kapott a Görögország elleni keretben.

Kapcsolódó cikkek

Valahol Európában…

Soknak tűnik a 24 fős válogatott keret, legalábbis az MLSZ honlapjának szerkesztői számára, akik elvesztek az európai klubok útvesztőjében. Guzmics Richárd csapata szerintük nem a Wisla Kraków, hanem a Legia Warsawa, de ennél sokkal meglepőbb, hogy Simon Krisztiánt a német 1860 München helyett még mindig az Újpest FC labdarúgójának tartják, holott a Bundesliga másodosztályának előző fordulójában rendezett, Greuther Fürth elleni meccsről az MLSZ TV helyszíni anyagban számolt be…

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai Pál kijelölte a március 29-i, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keretet. A magyar válogatott szövetségi kapitánya 24 játékosnak küldött meghívót, közülük néhányan – Guzmics Richárd, Leandro de Almeida, Koman Vladimir és Hajnal Tamás – első alkalommal szerepelnek az ő irányítása alatt. A válogatott tagjai hétfőn délben találkoznak Telkiben, ekkor kezdik meg a közvetlen felkészülést a jövő vasárnapi mérkőzésre.

– Az őszihez képest némileg nehezebb volt a helyzetünk a kerethirdetéskor, mert jelenleg nem mindenki kap állandó játéklehetőséget klubcsapatában – mondta az MLSZ honlapján Dárdai Pál. – A stáb mintegy negyven játékost figyel hétről hétre, közülük választottuk ki múlt héten a bő, harmincas keretet, majd a hétvégi fordulót követően jelöltük ki azt a huszonnégy játékost, aki a jövő héten megkezdi a felkészülést Telkiben. Az ellenfél ismeretében több szempontot is figyelembe vettünk a keret kialakításakor, a futballisták formája mellett ezúttal fontosnak tartottuk, hogy elsősorban rutinosabb, illetve nemzetközi tapasztalattal bíró játékosok kapjanak helyet az együttesben. A szűkített keretből kimaradó játékosokra ezúttal biztonsági tartalékként számítunk. Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához.

A válogatott kerete

Kapusok: Király Gábor (Fulham, angol), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Simon Krisztián (1860 München, német), Juhász Roland (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków, lengyel), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth, német), Vanczák Vilmos (FC Sion, svájci), Kádár Tamás (Lech Poznań, lengyel), Leandro de Almeida (AC Omonia Nicosia, ciprusi)

Középpályások: Tőzsér Dániel (Watford, angol), Koman Vladimir (Diósgyőr), Elek Ákos (Csangcsun Jataj, kínai), Pintér Ádám (Levadiakosz, görög), Hajnal Tamás (Ferencváros)

Támadók: Stieber Zoltán (Hamburger SV, német), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań, lengyel), Gera Zoltán (Ferencváros), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz), Varga Roland (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim, német), Priskin Tamás (Győri ETO)

Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter, Szélesi Zoltán, Lang Ádám, Forró Gyula, Varga József, Bartha László, Böde Dániel

Olvasói sztorik