NB I

Komoly támogatóra vár a Haladás

Mint kiderült, a szombathelyi klubnál öt NB II-es csapat is nagyobb büdzséből gazdálkodik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga utolsó helyéről várja a folytatást a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A klub nehéz helyzetben van – tavasszal még nyeretlen, ráadásul a legutóbbi fordulóban éppen a rivális Pécstől kapott ki –, ám a hírek szerint rövidesen hosszú távú megoldás születhet a csapat jövőjét illetően.

– A futballklub jövője fontos a város számára. Az önkormányzat, mint felelős tulajdonos arra törekszik, hogy a csapat szakmai és anyagi jövője hosszú távon biztosított legyen – idézi a klubhonlap Koczka Tibor szombathelyi alpolgármestert, aki hozzátette, a Haladás gazdálkodik a legkisebb költségvetésből az NB I-ben, sőt van öt olyan NB II-es klub, melynek szintén magasabb az éves büdzséje.

Mint kiderült, a vezetőségnek hosszú távú tervei vannak a klub megmentésére. Az ügyben olyan megállapodás születhet, „amely biztosítja a szakmai hátteret”, ennek köszönhetően pedig olyan szponzorációs szerződésekhez juthat a csapat, amely évekre garantálhatja az együttes anyagi biztonságát.

Ennek érdekében szakmai és szponzori befektetőkkel is folynak tárgyalások, ám részletekkel egyelőre nem szolgált a vezetőség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik