NB I

Több nézőt a lelátókra

A magyar játékosok enyhítenének a szurkolókkal szemben alkalmazott szigorú szabályokon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elnöksége és az élvonalbeli klubok csapatkapitányai közösen úgy döntöttek, hogy a stadionok elnéptelenedésének megállítása érdekében nyílt levélben fordul a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!

Előrebocsátjuk, hogy üdvözöljük és tiszteletben tartjuk a szövetség és a klubok mindazon törekvését, amely a labdarúgó-mérkőzések kulturált és biztonságos lebonyolítását szolgálja. Ugyanakkor sajnálattal tapasztaljuk, hogy a mérkőzéseken egyre kevesebb néző teszi tiszteletét.

Ennek oka – a többi között – az is lehet, hogy talán túl szigorúak a követelmények, amelyeknek a szurkolói biztonsági ellenőrzések során meg kell felelni. Mindannyiunkat örömmel töltene el, ha telt házas mérkőzéseket játszhatnánk, mi ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni.

Kérjük azonban az illetékeseket, hogy vizsgálják felül azokat az intézkedéseket, amelyek a törvény szigoránál is szigorúbb szabályokat szabnak, távol tartva ezáltal a szurkolók egy részét.

Természetesen mindannyiunk érdeke, hogy az oda nem való személyek továbbra se látogathassák a meccseket, de bízunk benne, hogy közösen találhatunk olyan megoldást, amely növeli a jelenlegi nézőszámot.

Budapest, 2015. március 9.

Tisztelettel:

A HLSZ elnöksége és az NB I-es csapatkapitányok nevében

dr. Horváth Gábor, főtitkár

Olvasói sztorik