NB I

Két MTK-játékos kikerült a keretből

Kálnoki-Kis Dávid és Kelemen Dávid sem hosszabbít szerződést a klubbal, így a második csapatnál készülnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK a folyamatos csapatépítés jegyében, a tavaszi szezon mérkőzésein is azokkal számol, akik hosszabb távon is kék-fehérben képzelik el a jövőjüket.

Kelemen Dávid, az MTK Budapest 23 éves védője – szerződése június 30-i lejártát követően – más csapatnál kívánja folytatni a pályafutását. A klub hosszas tárgyalásokat folytatott a játékossal szerződése meghosszabbításáról. Az MTK olyan ajánlatot tett Kelemennek, mely szerinte is korrekt volt, ám ő kijelentette, hogy mindenképpen máshol szeretné folytatni a karrierjét.

Kálnoki-Kis Dáviddal, az együttes 24 éves védőjével eredménytelenül zárultak a június 30-án lejáró szerződése helyébe lépő, új kontraktusáról folytatott megbeszélések. A játékos részt vett az új szerződés feltételeinek kialakításában, de a tárgyalássorozat végén az általa javasolt tervezetre nemet mondott.

Az MTK, a folyamatos csapatépítés jegyében, a tavaszi szezon mérkőzésein is azokkal számol, akik hosszabb távon is kék-fehérben képzelik el a jövőjüket. A klub ezért úgy döntött, hogy nem számít az első csapatnál a két játékosra, és a második csapat keretéhez irányította őket – írja a klub honlapja.

Kelemen Dávid Békéscsabán született, ott kezdte pályafutását, majd 2005-ben csatlakozott az MTK-hoz. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett játékos a korosztályos válogatottakban több mint húsz alkalommal szerepelt. Az OTP Bank Liga 2014–2015-ös szezonjában tíz mérkőzésen lépett pályára.

Kálnoki-Kis Dávid a Goldball FC és a MAC Népstadion után igazolt az MTK-ba, és került a Sándor Károly Akadémiára. Később megfordult az angol League One-ban szereplő Oldham Athleticben is. Tizenegy alkalommal szerepelt a korosztályos válogatottakban. Kálnoki-Kis 2014 őszén kilenc bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A szakmai stáb döntése alapján a második csapatból négy korosztályos válogatott labdarúgó bekerült az első csapat keretébe. Az U20-as világbajnokságra készülő, sokszoros utánpótlás válogatott, 19 éves jobbszélső, Gera Dániel, a nála egy évvel fiatalabb, szintén a korosztályos nemzeti tizenegyben szereplő védő, Talabér Attila, a görög korosztályos válogatott hátvéd, a 19 éves Konstantin Ikonomu, illetve a Ligakupában és a török edzőtáborban már a felnőttek között is bemutatkozó, U19-es válogatott középpályás, az 1996-os születésű Schrammel Ádám az MTK Budapest első csapatának keretébe kerültek.

További hír a csapatról, hogy Hegedűs Lajos kapus meghosszabbította szerződését, így ő 2017-ig marad a klub alkalmazásában.

Olvasói sztorik