NB I

Hajnal és Gera kiegészíti egymást

Thomas Doll, az FTC edzője elmondta, hogy két ilyen vérprofi futballista bármelyik klubnak erőssége lenne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lezajlott a Ferencváros sajtóórája, ahol Thomas Doll vezetőedző mellett a fiatal Batik Bence és a két új szerzemény, Cristian Ramírez, valamint Hajnal Tamás, képviselte a zöld-fehér klubot – írja a fradi.hu.

Elsőként a Ferencváros balhátvédje, Cristian Ramírez kapott szót, aki elmondta, hogy nagy ambíciókkal érkezett a zöld-fehérekhez. A klub vezetőedzője, Thomas Doll rendkívül elismerően nyilatkozott Gera Zoltánról és Hajnal Tamásról.

– Semmiféle drukk, vagy kétely nem volt bennem, hogy a két játékos kiválóan kiegészíti egymást a pályán. Tamást már a Bundesligában is szerettem volna edzeni, ő akkor érkezett Dortmundba, amikor én távoztam onnan, tudtam tehát, hogy mire képes. De tudtam azt is, hogy ha maximálisan fittek, akkor két ilyen erős karakterű, önálló személyiséggel bíró és vérprofi futballista egyenként is, de együtt kétségkívül a világ bármelyik klubjának erősségei volnának.

Az egyre jobban szereplő Batik Bencétől kérdezték, hogy kire néz fel leginkább a felnőtt csapatból, aki Hajnal Tamás nevét mondta, de kiemelte, hogy nem azért mert ő is jelen volt. Hajnal az újságírók kérdésébe vágva reagált a felvetésre.

– Azt azért tisztázni kell, hogy túl sok dolgom nincs Bencével. Soha nem kell nekem utána menni, vagy túlságosan rászólni, mert mindig magától jön a kérdéseivel, látványosan mindenben fejlődni akar, úgyhogy egy nagyon profi mentalitású játékost ismertem meg személyében. Örülök, hogy a fiatalok ilyen körülmények között érhetnek profikká, a Fradi rendkívül sokat fejlődött az utóbbi években, de nem csak szakmailag, érzelmileg is kötődöm a klubhoz. Több évet fociztam itt gyerekként, és el kell mondanom, más magyar csapat nem is jöhetett szóba, amikor az átigazolásomról volt szó. Nagyon örülök, hogy a télen meghoztuk ezt a döntést. Az pedig, hogy milyen színvonalat képviselünk a Bundesligához, vagy a német másodosztályhoz képest, nehéz megmondani, de az biztos, hogy sikerült szisztematikusan erősíteni a csapatot, kifejezetten jó úton haladunk, úgyhogy sokakkal fel tudnánk venni a versenyt – mondta Hajnal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik