NB I

Nem reagálnak Szivics kritikájára

Úgy tűnik, a Diósgyőr illetékesei némasági fogadalmat tettek, pedig lenne miről beszélniük...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Komoly gondot jelent a védelem összeállítása Diósgyőrben, a vezetőedzőnek leginkább azon kell törnie a fejét, hogy kik legyenek a belső emberek pénteken, a Pécsi MFC elleni bajnoki meccsen.

A tavaszi bajnoki nyitányon, a Haladás otthonában Szenad Huszics volt az egyik középhátvéd William Alves mellett, mivel a szóba jöhető játékosok közül Kovács Gábor sérült, Szalai Vilmos pedig beteg volt. Múlt szombaton Kecskeméten a harmincadik percben kiállított Alves helyén – az egyébként csatár – Miroslav Grumicsnak kellett futballoznia Szalaival, a kialakult szituációt a vesztes találkozó után szóvá is tette Tomiszlav Szivics vezetőedző: „Sajnos az átigazolási időszakban sok mindent nem jól csináltunk. Lehet, hogy van, aki azt gondolta, hogy belsővédő nélkül is lehet játszani ezt a játékot…”

A Borsod Online hétfőn szerette volna megkérdezni Árki Gábort az üggyel kapcsolatban, ám Demkó Norbert sajtófőnök közölte, hogy a sportigazgató külföldön tartózkodik, és legközelebb csütörtökön lesz elérhető. „A DVTK nem kíván reagálni az ominózus kijelentésre. Az átigazolással, annak politikájával kapcsolatban korábban már mindent megosztottunk a szurkolókkal” – tette hozzá Demkó Norbert.

Tavaly ősszel még nem volt gond a védelemmel, csakhogy a télen a válogatott Kádár Tamást a DVTK eladta a lengyel Lech Poznannak, míg Debreceni András családi okok miatt kérte szerződésének felbontását, és az NB II-es Vasashoz írt alá. Vagyis hirtelenjében két középhátvédje maradt Szivics vezetőedzőnek: a már említett brazil Alves, valamint a tavaly nyáron Mezőkövesdről igazolt Szalai Vilmos.

A szakmai stáb és a klubvezetés látta, hogy mindez természetesen nem elég, de Balogh Bélát nem tudták megszerezni Pécsről, a szlovákiai Hudák Dávid pedig végül Újpesten kötött ki, viszont hosszas huzavonát követően sikerült átigazolni Kovács Gábort. A Paksról érkezett védő azonban már a törökországi edzőtáborozás előtt is sérült volt, azóta hetek teltek el…

– Először is azt szeretném elmondani: rettentően sajnálom, hogy még nem tudok játszani, számomra is kellemetlen ez a helyzet, mert sérülés nélkül lehoztam százhatvan NB I-es meccset – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak hétfőn Kovács Gábor. – Januárban, edzés közben szedtem össze ezt az Achilles-sérülést a bal lábamon. Voltam Belgrádban is egy specialistánál, tizenkét nap után pénteken jöttem haza. Olyan szakember kezelt, aki elismert ezen a területen, voltak már nála olasz és spanyol futballisták is. A fájdalmaim elmúltak, de az ő ajánlására két hétig még gyógytornára kell járnom, és lassan, fokozatosan elkezdhetem terhelni az Achillesemet. A stáb, Szrdjan Zirojevics erőnléti edző percre pontosan tisztában van az állapotommal, tudja, milyen kezelésen voltam, hogyan állok. Mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak, de a szakemberek türelemre intenek, azt tanácsolták, semmi értelme, hogy siettessük a gyógyulást, várjuk ki a szükséges időt. Szerdán még vár rám egy vizsgálat Budapesten, de csütörtökön délután edzésre jelentkezem Diósgyőrben, speciális edzésre. Optimális esetben egy hónap alatt rendben leszek, ami azt jelenti, hogy a válogatott selejtezője miatti szünet után, április elején már a keretbe jelölhet Tomiszlav Szivics.

Péntek este a Pécs érkezik Diósgyőrbe. Lehet tippelni, hogy ki lesz Szalai párja (mivel Alves a piros lap miatt eltiltásra számíthat): Eperjesi, Grumics, netán Marjanovics, vagy újra Huszics?

Olvasói sztorik