NB I

Nagy Tamás alkalmatlan az érdekbarátkozásra

Hízelgés és jó partneri kapcsolatok nélkül a legtöbb tehetséges edző nem tud NB I-es kispadhoz jutni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagy Tamás korábban a Pécs és a Ferencváros csapatát is irányította, azóta viszont csak a Veszprém és az NB III-as Szentlőrinc kispadja jutott neki. A DigiSport kedd reggeli műsorában az edző elárulta, hogy személyiségprofil-tesztet csináltatott, hogy a fiatalabb játékosait is jobban tudja kezelni.

– Amikor elküldték a Fraditól, azt mondta: jó lenne, ha NB I-es kispadot valós tudás alapján lehetne kapni ma Magyarországon. Miért, milyen alapon lehet hozzájutni általában?
– Nagyon fontos, hogy állandóan mobilis és naprakész legyen az ember, és jó partneri kapcsolatokat találjon, ezért nagyon sok barátot kell szerezni. Én erre teljesen alkalmatlan vagyok, hiszen amikor egy ilyen kudarc ér, akkor általában bezárkózom és kevésbé keresem ezeket a külső kapcsolatokat. Én azóta sem igazán találtam meg. Biztosan egy másik utat kellene járnom, de valószínűleg ez nekem még nem állt össze – mondta Nagy Tamás.

– A hízelgésre is szükség van? Ott kell lenni minden mérkőzésen, a megfelelő emberekkel barátkozni, és rendszeresen megmutatnia magát?
– Pontosan erről beszélek. Meccsekre kellene járni, találkozni kellene, telefonálni kellene. Ez rengeteg energiát elvesz, és nem érzem a lelkemben, hogy nekem ezt meg kell tennem. Van szakmai múltam, és remélem, lesz jövőm. Egyébként a másodosztályból kerestek a szezon közben, konkrétan Ajkáról, de nem akartam itt hagyni az itteni munkámat. Az is úgy talált meg, hogy az egyik ember mondta az elnöknek, hogy dolgozott velem, ismeri a munkámat és jó szívvel tud engem ajánlani. Szóval így megy, de nem én keresem a kapcsolatokat, ami – azt mondják a környezetemben – nagyon nagy hiba.

A beszélgetés végén az is kiderült, hogy Nagy Tamás a mai napig képzi magát, nem csak szakmailag, de pedagógiailag is, méghozzá nem szokványos módszerrel…

– Most csináltattam egy személyiségprofil-tesztet, hogy jobban tudjam kezelni a fiatalabb játékosaimat is, és képes legyek egy célért dolgoztatni, hogy értse meg, az élet mit hozhat számára. Kénytelen vagyok ilyen karakterszabványokhoz nyúlni, mert nagyon nehéz őket igazán komoly, állandó fejlődésre vágyó munkára bírni.

Olvasói sztorik