Szépen vagy sem, de győzni kell Pécsen

A szombathelyi Németh Márió önbizalmának jót tett a gól, és szeretné folytatni a jó sorozatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 18. fordulója több meglepetést is hozott. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás hazai pályán játszott 1-1-et a Diósgyőr ellen. A játék képe alapján a vasiak rászolgáltak az egy pontra, de nem sokáig örülhettek, ugyanis a nagy rivális Pécs idegenben verte az Újpestet, így a vasi zöld-fehérek visszacsúsztak az utolsó helyre. A Haladás gólját az U20-as világbajnokságra készülő Németh Márió szerezte, aki jó formában játszott a felkészülési mérkőzéseken is. Szentes Lázár legénysége a következő fordulóban éppen a PMFC otthonába látogat, ahol komoly kiesési rangadó vár rá.

A Rangadó.hu érdeklődésére Németh Márió elmondta, hogy jót tett az önbizalmának a gól, és folytatná a jó szereplést.

– Hogy sikerült a spanyolországi edzőtábor az U20-as válogatottal, és a törökországi a Haladással?
– Szerintem mindkettő jól sikerült. A Haladásnál is bizonyítani szerettem volna, hogy helyem van a kezdőcsapatban, és a válogatottban is meg akartam szilárdítani a helyemet. Örülök, hogy meg tudott egyezni a klub és a válogatott, így Spanyolországban és Törökországban is eltölthettem egy kis időt – mondta Németh Márió.

– Télen szó volt arról, hogy kölcsönadják, végül mégis maradt, és az edzőmeccsek többségén, illetve a Diósgyőr elleni bajnokin is kezdő volt. Érzi a vezetőedző bizalmát?
– Szentes Lázártól már a tavalyi, Kecskemét elleni bajnokin, és most, a DVTK ellen is a kezdőcsapatban kaptam lehetőséget. Igyekszem minél jobban meghálálni a bizalmat.

– Mik voltak a Diósgyőr elleni meccs pozitívumai?
– Mindenképpen pozitívum, hogy amíg tavaly gólhelyzetig sem jutottunk el, ezúttal sikerült betalálnunk, és több helyzetet is kialakítottunk. Alcibiade érkezésével a védelmünk is megszilárdult, ami szintén fontos.

– Mekkora önbizalmat adott a gól?
– Kicsit megnyomta az önbizalmamat, mert nem játszottam olyan jól. Az utolsó felkészülési mérkőzésen is sikerült betalálnom, és most is. Remélem ez a sorozat a következő, Pécs elleni bajnokin is folytatódni fog.

– A kiesőhelyen álló csapat pontot szerzett a dobogós ellen. Nem hangzik rosszul, de a Pécs bravúrja miatt sereghajtóvá váltak. Nincsenek elkeseredve emiatt?
– A Diósgyőr elleni meccs után egész jó hangulat volt a csapatnál, de aztán hallottuk, hogy a Pécs legyőzte az Újpestet, és visszaszorultunk az utolsó helyre. Szerintem a pécsiek nem azt játsszák majd ellenünk, amit Újpesten. A három pontért megyünk, és mindegy, hogy szép vagy nem szép játékkal, de a lényeg, hogy nyerjünk.

– Egyéni szponzori megállapodást kötött a Nike-val, és a DVTK elleni gólját már a tőlük kapott cipőben lőtte. Pontosan mit tartalmaz ez a szerződés?
– Egyéves szerződés, amit a menedzsereim intéztek. A lényeg, hogy továbbra is jó teljesítményt kell nyújtanom, mert csak akkor hosszabbítják meg ezt a kontraktust.