NB I

Hétgólos meccsen győzött a Haladás

A szombathelyiek 4-3-ra nyertek az osztrák harmadosztályú SV Lafnitz otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SV Lafnitz (osztrák) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-4 (1-3)
Lafnitz, 200 néző
Haladás: Rózsa (Branescu, a szünetben) – Angyal (Schimmer, 72.), Fehér Z. (Devecseri, a szünetben), Alcibiade (Nagy P., a szünetben), Jánvári – Jagodics B., Iszlai (Németh M., 62.) – Gaál, Radó, Martínez – Rocchi (Vieira, 78.). Edző: Szentes Lázár
A Haladás gólszerzői: Gaál (7.), Alcibiade (17.), Rocchi (38.), Martínez (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Halmosi Péter és andrea Mancini betegség, Katona Máté sérülés miatt hiányzott a Haladásból, és Dudás Ádám sem lépett pályára, mert a térde még nem bírja a meccsterhelést.

A hetedik percben Gaál Bálint tört be a tizenhatoson belülre, és nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Szinte a középkezdésből egyenlítettek az osztrákok, egy 18 méteres lövés a jobb alsó sarokba vágódott (1-1). A 17. percben a kapufáról lepattanó labdát Alcibiade három méterről fejelte a hálóba (1-2). A 38. percben nagyon szép támadást vezettek a szombathelyiek, a beadás után a védőkről lepattanó labdát Rocchi nyolc méterről a léc alá vágta (1-3).

Az 58. percben egy 18 méteres hazai lövés a kapufáról pattant a hálóba (2-3). A 71. percben a hazai akció végén óriási góllal lett ismét egyenlő az állás (3-3). A 84. percben Schimmer beadását Radó négy méterről a kapusba fejelte, de egy perc múlva Martínez 14 méterről a bal sarokba bombázott (3-4).

Nagyon kemény, kimondottan jó iramú meccset játszott a két csapat, amely talán sokszor kicsit túlzásba is vitte a keménykedést. A Haladás tetszetős támadásokat vezetett, szép gólokat szerzett. Az osztrák harmadosztályú csapat elleni találkozó jól szolgálta a felkészülést – írja a klub hivatalos honlapja.

Olvasói sztorik