NB I

Jól kell sáfárkodni a helyzetekkel a Fradi ellen

Koltai Tamás szerint a második félidei játékukra lehet építeni, akár az FTC ellen is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO megerősített kerettel vágott neki az újesztendő első bajnoki meccsének. Az élvonal 18. fordulójában Miriuta László legénysége a bajnoki éllovas Videotont fogadta. A fehérváriak már 2-0-ra vezettek, amikor a hazaiak összekapták magukat, és a 91. percben egyenlítettek. Kevés csapatnak sikerül kétgólos hátrányból felállni a Videoton ellen, de az ETO-nak ezúttal összejött. A győrieknek nincs könnyű sorsolásuk, hiszen a következő fordulóban a Ferencváros otthonába látogatnak.

A Rangadó.hu érdeklődésére az első félidő végén megítélt tizenegyest gólra váltó Koltai Tamás értékelte a Videoton elleni bajnokit, és elmondta, hogy a Fradi ellen jól kell sáfárkodniuk a helyzeteikkel.

– Úgy gondolom, igazságos döntetlen született. A második félidőben jobban játszottunk, de elégedett akkor lettem volna, ha megnyerjük a mérkőzést. Ha még néhány percig játszunk, lehet, hogy erre is sor került volna. A második játékrészben mutatott teljesítményünkre lehet építeni – mondta Koltai Tamás.

– A Videoton ellen nem szoktak null-kettőről visszajönni a csapatok, de ez a Győrnek most sikerült…
– Igen ez mindenképpen mutatja, hogy erős csapat vagyunk, de a későbbiekben el kell kerülni az olyan gólokat, amiket kaptunk.

– Melyik volt a találkozó fordulópontja?
– Szerintem null-kettő után is nyomtunk, de a nagyobb fordulópont egyértelműen a tizenegyes volt. Jókor született az a gól, hiszen egy-kettes állásnál vonulhattunk a szünetre. A nyolcvanadik percben érdekes volt, amikor a bíró nem a szabálytalankodó játékosnak adott sárgát, pedig neki már a második lett volna. Ha ez megtörténik, lehet, hogy máshogy alakul a mérkőzés, de mint tudjuk, a futballban nincs olyan, hogy ha…

– Elég nehéz a sorsolásuk, hiszen a következő fordulóban a Ferencváros otthonába látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– Hasonlóra, mint a Videoton ellen. Biztosan lesznek fordulópontjai a mérkőzésnek, jól kell sáfárkodnunk a helyzetekkel, és nem szabad ilyen gólokat kapnunk.

Olvasói sztorik