NB I

Pozsonyi kifli győri módra

Pátkai Máté góljával a házigazda ETO egygólos győzelmet aratott a Slovan Bratislava ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – Slovan Bratislava (szlovák) 1-0 (1-0)
Győr
Győr: Kamenár – Brdarovszki (Tóth D., 80.), Lipták (Nagy Á., 80.), Lang, Dinjar – Sztevanovics (Priso, a szünetben), Windecker (Strestík, 70.), Bucsa, Koltai – Pátkai (Kamber, 60.), Priskin. Edző: Miriuta László
Gólszerző: Pátkai (7.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szlovák élvonal ötödik helyén álló Slovan Bratislava ellen játszott felkészülési mérkőzést hazai környezetben a Győri ETO.

A hetedik percben máris megszerezte a vezetést a magyar csapat: Dinjar szabadrúgását Pátkai Máténak fejelték vissza középen, aki kihasználta a ziccert (1-0). Az első negyedórában az ETO játszott fölényben, és az egyetlen komoly helyzetét értékesítette is. A 27. percben Stefanik lapos beadását Kubik pörgette kapura, de Kamenár védte a középre tartó labdát. Ezután Sztevanovics beadását Pátkai pörgette a kapu fölé, jó helyzetből.

A 32. percben Priskin beívelt labdáját az érkező Pátkai nagy helyzetben a kapu fölé fejelte. Változatos játékot hozott a mérkőzés, mindkét oldalon voltak helyzetek, de a nagyobbakat az ETO hagyta ki. A szünet előtt Stefanik lapos beadását Peltier jó helyzetből lőtte kapura, de Kamenár bravúrral kivédte. Az első félidőben a hazaiak játszottak veszélyesebben, és a helyzeteikből egyet értékesíteni is tudtak.

A fordulás után Soumah jó cselekkel tört kapura, a lövését Kamenár szögletre mentette. Az 59. percben Priskin tette sarokkal Koltai elé a labdát, aki kemény lövést küldött a jobb alsó sarokra, Pernis bravúrral védett. A 64. percben Soumah egy jó csel után ziccerbe hozta Durist, aki közelről a bal sarok mellé helyezett. Hat perccel később Mészáros beaádsa után Lipták mentett a kapu előtt, a kipattanót Lasik 18 méterről a kapufára lőtte.

A hajrában Priso beadása üresen találta a középen érkező Strestíket, de nem tudta átemelni a kapujából kilépő Pernist. Az első félidő hozott igazán jó játékot, ekkor alakult ki több helyzet, amelyekből az ETO tudott egyet értékesíteni, és végül ezzel megérdemelten nyert is a kifejezetten jó ellenfélnek bizonyuló Slovan ellen – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik