NB I

Lencse passza, és utána a sötétség

Rangadó
Rangadó

2015. 03. 02. 20:06

Lázár Pál az őt kiütő lövésre nem emlékszik, de jól van; az egy hónapos pihenő után újra hajlandó beállni a sorfalba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha Lázár Pál semmire sem emlékezne a Felcsúton történtekből, akkor is tudná már, mi történt vele – mert folyamatosan cseng a telefonja és mindenki elmondja, milyen szörnyű volt kívülről látni, ahogyan Tischler Patrik szabadrúgása telibe találja. Ő maga azt mondja, van, amire emlékszik az esetből és talán neki könnyebb, mint azoknak, akik aggódtak érte.

– Ami még megvan, hogy állok a sorfalban. Kifejezetten arra gondoltam, hogy ha rálövik, beleállok, lesz, ami lesz. Aztán megvan még, hogy Lencse legurítja… És ennyi – idézte fel a felidézhető részét a dolognak Lázár Pál a Rangadó.hu kérdésére. – A következő már az, hogy magamhoz térek az orvosiban, ahol ott van a párom is. De nem tudtam, hogy meccsen vagyok, azt sem, hogy pontosan hol. Ahogy azt sem, hogy ez az idei év első meccse. Semmire nem emlékeztem, nagyon kemény volt.

A kérdésre, hogy látta-e már kívülről a történteket, mosolyogva feleli:

– Persze, nagyon sokszor visszanéztem a felvételt. Nem volt szép. De az az igazság, belülről nem találtam annyira ijesztőnek, mint amilyennek kívülről tűnt. Nyilván csúnya volt, ahogy eldőltem, mint egy zsák. A többieknek, az értem aggódóknak szörnyű lehetett.

Sokan keresik azóta is, azt mondja, ez nagyon jólesik neki. A társak az együttérzés mellett a dicsérettel sem fukarkodnak:

– Azt mondogatják, „Palika, lehet, hogy góltól mentettél meg a csapatot…” Tischler Patrikkal is váltottam már üzeneteket, nagyon rendes volt, természetesen egyáltalán nem haragszom rá. Tudtuk róla, hogy hatalmas lövése van, nyilván egyikünk sem tehet a történtekről – teszi hozzá Lázár Pál.

Adekvát kérdés, mi lesz, ha legközelebb a pályán sorfalba kell állnia. Persze sokkal adekvátabb, hogy mikor kerülhet erre sor. Egyelőre úgy tűnik, jó néhány hétig nélkülöznie kell őt a Lokinak.

– Egy hónap pihenőre számíthatok. Három orvossal is beszéltem, egyöntetűen azt mondták, ilyenkor ez a protokoll. Agyrázkódásom volt, szerencsére nem a legsúlyosabb fajta, nem ájulok el azóta, de émelygés, szédülés még van. Egy hétig mozogni is csak óvatosan szabad, aztán elkezdhetek lassan kocogni, négy hétre tehető nagyjából, mire újra normálisan edzhetek – mondja Lázár Pál.

Hozzáteszi: ha pedig már újra ott lesz a pályán, az nyilván azt jelenti, hogy kockázat nélkül szembe nézhet a lövésekkel – így majd újra beáll a sorfalba, ha szükséges.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Arsenal Manager Arsene Wenger during the UEFA Europa League, round of 16, 2nd leg football match between Arsenal and AC Milan on March 15, 2018 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.