NB I

Aluljáró is lesz a Bozsik-stadionban

A tervek szerint a vendégszurkolók a föld alatt juthatnak be a szektorukba; októberben kezdik a bontást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd vezetősége csütörtökön megtartotta évadnyitó szurkolói ankétját, az érdeklődőkkel megtelt a klub sajtóterme. Az összejövetelen bemutatták az új utánpótlás-központ és az új Bozsik-stadion terveit is, ám ezek még nem véglegesek, a jelenlévők iránymutatást kaptak a klub elképzeléseiből. George F. Hemingway tulajdonos bejelentette, hogy várják majd a szurkolók javaslatait, ötleteit is.

Az utánpótlás-központ a már többször említett területen lesz. Hét darab nagy füves pálya áll majd a fiatalok rendelkezésére, de az akadémisták mellett a serdülők is itt készülnek majd. A hétből négy pálya megfelelő villanyvilágítással lesz felszerelve, három viszont a környékbeli lakók miatt nem, őket nem lehet kitenni a fényszennyezésnek. A pályák mellett megfelelő irodaépület és öltözők állnak majd a rendelkezésre, modern orvosi szobával.

Az új Bozsik-stadion az UEFA IV. kategóriájának megfelelő besorolású lesz. A jelenlegi stadiont lebontják, az edzőpályák átkerülnek az utánpótlás-központba, azért, hogy az új létesítmény megfeleljen a szigorú előírásoknak. A létesítmény el lesz forgatva, a befogadóképessége 8200 férőhelyesre van tervezve. Az MFA jelenlegi épülete – a tervek szerint – a helyén marad. A vendégszurkolók bejárata a Hofherr utca irányából lesz, a drukkerek aluljárón keresztül közelíthetik majd a szektoraikat, amelyekből nem tudnak más lelátórészekre átjutni. Az elképzelések szerint a jelenlegi játékoskijáró környékén drukkolhatnak majd a vendégcsapatok hívei. Ezek a szektorok bővíthetőek lesznek.

Az Ady Endre úton közlekedő 42-es villamost meghosszabbítják a Havanna-lakótelep irányába. A temető felőli részen lesz söröző és étterem, és a tervek szerint Honvéd Múzeum is helyet kap majd az új létesítményben. A stadiont zöld övezet határolja, ezt kerítés veszi majd körbe, amelyen keresztül a beléptetés történik. A tervek szerint a bontás októberben kezdődhet, az építési munkálatok 14-16 hónapot vehetnek majd igénybe. Arról egyelőre nincs döntés, hogy az építkezések ideje alatt melyik stadionban játssza majd a csapat a hazai mérkőzéseit – írja a Bp. Honvéd honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik