NB I

Paksra szerződik Filkor Attila

Mégsem Svájcban folytatja pályafutását a támadó középpályás, hanem 2006 után hazatér.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt megjelent az olasz sportsajtóban, hogy az AC Milan kötelékébe tartozó Filkor Attilát a remek itáliai kapcsolatokkal rendelkező Bp. Honvéd csapatának adják kölcsön, ám a 26 éves támadó középpályás édesapja a minap már egy svájci lehetőségről beszélt a Bors hasábjain.

A kispestieknél hétfőn bemutatták a téli érkezőket (kilenc külföldit), és Filkor nem volt közöttük, ami nem is csoda, hiszen a Rangadó.hu információja szerint nem a fővárosban, de nem is külföldön, hanem Pakson folytathatja pályafutását, ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat a tolnai klub vezetőivel. Csertői Aurél vezetőedző szorgalmazza a szerződtetését, amire értesülésünk szerint már kedden sor kerülhet.

Filkor az MTK utánpótlásából távozott külföldre, kilenc évvel ezelőtt. Előbb a máltai Pietá Hotspurs FC játékosa volt, majd leigazolta az olasz Internazionale. Két Olasz Kupa-meccsen, illetve rangos edzőmeccseken léphetett pályára a milánói kék-feketéknél, később azonban kölcsönadták a Grosseto, a Sassuolo, majd a Gallipoli csapatának. 2010-ben került az AC Milan kötelékébe, de a kölcsönadások folytatódtak: Triestina, Livorno, AS Bari, Pro Vercelli, Chateauroux (francia) és AS Avellino.

A magyar utánpótlás-válogatottaknak rendszeresen tagja, az U19-keretnek csapatkapitánya is volt. Később hét alkalommal a felnőtt válogatottban is szerepelt. A rengeteg kölcsönjáték mellett arról híresült el idehaza, hogy egyetlen magyar újságíróval sem hajlandó szóba állni.

A közelmúltban több olasz harmadosztályú lehetősége is volt, ott azonban nem kívánt szerepelni, így kerülhet a magyar élvonalba.

Olvasói sztorik