NB I

Edzőmeccsek helyett műtét Törökországban

Katona Máténak elszakadt az Achillese, ezért az edzőtábor nagyobb részét kórházban töltötte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás volt az első NB I-es csapat, amely az idén megkezdte a törökországi edzőtáborozást, sőt a vasi zöld-fehérek már haza is érkeztek. Az együttes fiatal balhátvédjének, Katona Máténak nem úgy sikerült a túra, ahogy tervezte. A 24 éves játékos megsérült, és az idő nagy részét kórházban töltötte, ugyanis Sidében meg kellett operálni.

A Rangadó.hu érdeklődésére Katona mesélt a sérüléséről, és arról, hogy számára milyen volt a törökországi edzőtábor.

– A harmadik vagy a negyedik napon elszakadt az Achillesem. Valamennyire megijedtem, hiszen egy másik országban voltam, de nem volt időm arra, hogy utazgassak, gyorsan kellett cselekedni, így meg is műtöttek. Az operáció jól sikerült, jelen pillanatban egy rögzítőkötés van a lábamon. Az orvosok azt mondták, három hónap után térhetek vissza. A törökországi kórház egyébként nagyon modern létesítmény volt, tehát nem panaszkodhattam az ellátásra – mondta Katona Máté.

– Miből állt egy átlagos nap az edzőtáborban?
– Reggelivel kezdtünk, azután edzés, majd délután ismét tréning. Amikor felkészülési mérkőzést játszottunk, akkor reggel volt egy átmozgató edzés, délután pedig a meccs. Nagyon profi körülmények között készülhettünk. Nekem sajnos a városnézés és a többi program kimaradt, mert akkor már a kórházban voltam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem keserű a szám íze emiatt, de ez így alakult…

– Hogy érzi, az új igazolásokkal erősödött a csapat?
– Szerintem a vezetőség és a játékosok is remélik, hogy erősödött a keret, de ezt majd később lehet megmondani. Az újak hamar be fognak illeszkedni, ezzel nem lesz probléma. A klub legfontosabb célja, hogy bennmaradjon az élvonalban, és ezért mindent meg fogunk tenni tavasszal.

Olvasói sztorik