NB I

Döntetlennel zárt a Haladás

A román Universitatea Cluj ellen 1-1-re végeztek a szombathelyiek a törökországi edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Universitatea Cluj (román) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (0-0)
Törökország
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z. (Czingráber, 60.), Devecseri, Alcibiade – Jagodics M., Iszlai, Martínez, Radó – Halmosi, Rocchi. Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Lemnaru (tizenegyesből 84.), illetve Martínez (tizenegyesből 69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön játszotta ötödik törökországi felkészülési mérkőzését a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, amely a román élvonalbeli Universitatea Cluj ellen lépett pályára.

Sérülés miatt Andrea Mancini és Katona Máté hiányzott. Dudás Ádám ezúttal sem lépett pályára, habár a támadó edz, a korábbi térdsérülése miatt edzőmérkőzésen még nem léphet pályára.

A vasiak kezdték jobban a találkozót, Martínez lövéssel, Jagodics pedig fejessel veszélyeztetett. Szűk negyedóra elteltével Rocchi elcsípett egy hazaadást, elhúzta a labdát a kapus mellett, ám mellé emelt. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat próbálkozott. A szombathelyiek igyekeztek letámadni ellenfelüket.

A szünet után egy jobb felső sarokba tartó román szabadrúgást Rózsa bravúrral védett. A 66. percben Radó tört be a tizenhatoson belül, két védőt is kicselezett, amikor buktatták. A megítélt büntetőt Martínez a jobb sarokba lőtte (0-1). A 78. percben egy veszélyes kontrát puskáztak el a kolozsváriak, majd két perc múlva Rocchi nyolcméteres lövése nem sokkal a jobb sarok mellett suhant el. A 86. percben egy szöglet után a bíró szerint Alcibiade lerántotta ellenfelét, a büntetőt értékesítette a román csapat (1-1).

A játék képe alapján igazságos az eredmény, bár a vasiaknak volt több gólhelyzetük. Mindkét csapat játékán látszott a fáradtság. A kolozsvári csapat masszívan védekezett, a magyarok viszont bátran támadtak. A szombathelyiek péntek délelőtt még edzenek egyet, majd délután hazarepülnek. A szombatra kiírt, OFC Russel Gabcikovo (Bős) elleni edzőmérkőzés elmarad – írja a klub hivatalos honlapja.

Olvasói sztorik