NB I

Futballal töltik az időt az MTK-nál

Garami József nem tervez különösebb erősítést, de egy játékos még befuthat a jövő héten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga második helyén telel az MTK, amely az ősz során 12 győzelem mellett öt vereséget szenvedett. A kék-fehérek január közepén kezdték a felkészülést a tavaszi szezonra, bő egy hét egy múlva pedig a törökországi Belekben folytatják az alapozást. Az MTK vezetőedzője, Garami József a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt az első hetek eseményeiről és várható játékosmozgásokról.

– Ez a harmadik hét a felkészülésünkben, január közepén kezdtünk, és szombaton játsszuk az első edzőmérkőzésünket – kezdte Garami József. – Heti nyolc edzést vezényeltünk eddig, mindenki rendesen készült. A játékosok egészségesek, Torghelle Sándornak volt egy kisebb sérülése, de úgy látom, már ő is rendben van. Cseke Benjámint az ősszel megoperálták, ő még nem tud teljes értékű munkát végezni. Ebben az időszakban többet és keményebben edzettünk, mint a bajnokság közben. Nyilván több volt a fizikai képzés, mint a szezon közben, de egyébként futballal töltöttük az időt.

– Mire számít a Cegléd elleni első felkészülési meccsen?
– A keret minden tagjának játéklehetőséget biztosítok, aztán meglátjuk, ki hogyan játszik.

– Elég nagy a csend a csapat háza táján, nem is tervez erősíteni a téli időszakban?
– Nem nagyon lesz most erre lehetőség. Előfordulhat, hogy valaki még érkezik, a jövő héten fog eldőlni, hogy jön-e még játékos, vagy sem. Az edző mindig szeretne erősebb keretet, de van egy csapatunk, amivel elkezdtük a bajnokságot, és úgy tűnik, ez a keret nagyjából végig fogja csinálni ezt a szezont. Persze, még akármi történhet, hiszen az is elképzelhető, hogy valaki távozik, de bízom benne, hogy nem. Egyelőre megvagyunk, de természetesen tudnék mondani egy-két olyan posztot, ahova igazolnék még játékost, de maradjunk is ennyiben. Ez a keretünk van, de előfordulhat, hogy a jövő héten mégis érkezik valaki.

– Várja már a csapat a törökországi edzőtábort?
– Egy hét múlva a tavalyihoz hasonlóan a törökországi Belekbe utazunk, és remélem, hogy jó időnk lesz. Ami biztos, hogy erős ellenfelekkel fogunk találkozni. A játékosok becsületesen csinálják az alapozást, de várják már, hogy legyenek felkészülési mérkőzések. Itthon három meccsen lépünk pályára, szombaton, illetve jövő hét kedden és szombaton is, utána pedig Törökországban is három találkozót játszunk, remélhetőleg jó pályákon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik