NB I

Egy jósgömb jól jött volna Véber Györgynek

A jelenleg munkanélküli edző utólag már bánja, hogy nyáron elvállata a PMFC irányítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Október végén közös megegyezéssel távozott a Pécs vezetőedzői posztjáról Véber György, aki korábban a Mezőkövesd és a Lombard Pápa együttesét is irányította. Az újpesti szurkolók korábbi kedvence azóta a munkanélküli edzők táborát erősíti, bár decemberben olyan hírek láttak napvilágot, hogy Kaposvárra kerülhet. A 45 éves szakember a Rangadó.hu megkeresésére mesélt mindennapjairól, és a legutóbbi pécsi időszakról is.

– Semmi különlegeset nem tudok mondani. Van egy függőben lévő ügy, amire tulajdonképpen november vége óta várok, hogy igen vagy nem. Frusztráló számomra, hogy nem tudom, eldől-e a sorsom, vagy sem. Remélem, napokon belül eldől, még a nemleges válasz is jobb lenne, mint ez a bizonytalanság. Ez egy teljesen kritikus időszak, ilyenkor a felkészülés időszakában az ember napi két-három edzést vezényelt. Ez most abszolút nincs, úgyhogy mondhatom, hogy unalmasan telnek a napjaim – kezdte Véber György.

– Néhány hónap elteltével miképp gondol vissza a pécsi időszakra?
– Borzasztó egyszerű a dolog, ha lett volna egy jövőbe látó gömböm júniusban, akkor nem megyek Pécsre. Mivel azonban ilyen csak a mesékben van, nagy örömmel és várakozással vállaltam a feladatot, pont ezért volt óriási csalódás. Nyilván a magam sara is megvan abban, hogy ez miért így történt, de ha minden úgy lett volna, ahogy én gondoltam és elképzeltem, akkor egész máshogyan alakult volna. Nem szeretnék senkire ráterelni semmit, hiszen az elválás abszolút korrekt volt. Innentől kezdve csak szakmai dolgokat tudnék mondani, az pedig nem lenne túl elegáns. Nagyon sok tapasztalattal lettem gazdagabb ebből a negatív dologból. Leginkább azzal kapcsolatban, hogy nekem milyen hibákat nem szabad a legközelebbi állomáshelyemen elkövetnem, és nem feltétlenül csak szakmai téren.

– Nem bánta meg, hogy vállalta a feladatot?
– Utólag megbántam, mert akárhogy is nézzük, ez nem jó történet, nem lett jó a vége. A munka kezdetén kiderült számomra, hogy ha megérem a telet, és én végezhetem a csapattal a felkészülést, akkor lesz igazán sanszom ott jól és eredményesen dolgozni. Nem értem meg a telet, és innentől kezdve nincs is miről beszélni. Rengeteg olyan dolog volt, amit legközelebb már nem fogok elkövetni. Persze, ez nem csak rajtam múlt, voltak olyan dolgok, amiben tehetetlen voltam, és nem tudtam azt a fajta munkát végezni, amit szerettem volna. De ez is csak az én hibám, mert nem bírtam kierőszakolni ezt a lehetőséget. Nem szeretnék hárítani, ez az én bukásom volt. Csak az az egy fáj, hogy senki nem mondta el a maga részét, sem játékos, sem vezető. Ettől függetlenül korrekt volt az elválás.

– Decemberben olyan hírek láttak napvilágot, hogy Kaposváron folytatja edzői karrierjét. Volt a pletykáknak valóságalapjuk?
– Igen, volt róla szó, de utána nem realizálódott a dolog.

– A mostani ajánlatáról mit lehet tudni?
– Pontosan a kaposvári ügyből kifolyólag azt hiszem, hogy csak akkor van értelme bármiről beszélni, ha eldőlt és konkrétan bejelenti valaki más. Úgy érzem, most már ennek a munkavállalásnak minimális az esélye. Óvatos puhatolózások voltak még ezen kívül, de semmi konkrétum. Az függőben van, amit én konkrétumnak vettem, és amiről tárgyaltam. Azért merem mondani, hogy függőben van, mert még nem kaptam azt a választ, hogy nem. Azt sem, hogy igen, de igazából már január vége van, ezért nem tartom valószínűnek, hogy pont a napokban eldőljön. Persze, sosem lehet tudni, de már nagyon várnám a választ, akár a nemlegest is…

Olvasói sztorik