Az állandóság lehet a Loki erőssége

A DVSC támadójának, Kulcsár Tamásnak a kemény edzések mellett csak enni és aludni marad energiája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Itthon napi két edzéssel, majd februárban törökországi edzőtáborozással készül az élvonal tavaszi rajtjára a DVSC-TEVA együttese. A szezon folytatását a negyedik helyről várják a címvédő hajdúságiak, akik a hétvégén első edzőmérkőzésüket is lejátszottak a Békéscsaba ellen. Az 1-1-re végződő találkozóról és az alapozásról is mesélt a Rangadónak a gárda kiváló támadója, Kulcsár Tamás.

– Ez már a negyedik felkészülésem Kondás Elemérrel, és nagyjából tudtam, hogy mire lehet számítani, de az idei alapozás talán még az előzőeknél is keményebb egy picit. Fáradtak vagyunk, de tudjuk, hogy ezzel jár. A hangulat egyébként remek, ezzel sosem volt gond, és most egy kicsit olyanok vagyunk, mint a gyerekek, a napi két edzésen kívül evés és alvás van a programban. Egyelőre a felkészülésnek olyan szakaszában járunk, amikor többnyire a futásokon van a hangsúly, a finomítások később lesznek. Jelen pillanatban itt tartunk, szerencsére együtt maradt a társaság, és várjuk a tavaszt – kezdte Kulcsár Tamás.

– Az első felkészülési mérkőzésükön a Békéscsaba ellen döntetlent játszottak. Milyen volt?
– Nagyon az elején járunk még, ráadásul az első edzőmeccsünk elmaradt, akkor csak egymás között játszottunk. A Békéscsaba ellen még nem kapott senki egész meccses terhelést, de a héten kilenc olyan edzésen vettünk részt, amely átlagon felüli erősségű volt. Ezáltal nem voltunk igazán frissek a csabaiak ellen, de nem is ez volt a lényeg. A vezetőedző azt kérte, hogy fussunk minél többet, próbáljunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Úgy érzem, ez sikerült is. Eléggé betömörültek, nem nagyon volt helyünk támadni. Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor az edzőmeccs elérte a célját, de a DVSC nyilván mindig nyerni akar. Az ilyen meccseket lehet azért reálisabban is nézni, még nem azon volt a hangsúly, hogy a támadásokat gyakoroljuk. A pallagi edzőközpontban vívjuk ezeket a mérkőzéseket, az elején elég fagyos volt a talaj, már nem lehet rá panaszunk, de egy stadionban azért más játszani.

– Nincs túl nagy játékosmozgás a DVSC-nél, ez az állandóság lehet a csapat előnye akár a tavasszal?
– Már többször hangsúlyoztam, hogy a Debrecenre nem is volt jellemző a kapkodás. A játékosok meg vannak becsülve itt, jól érzik magukat. A klub és a vezetők a kiegyensúlyozottságra törekszenek, és mindig próbálnak erősíteni. Nem az én tisztem elmondani, de úgy gondolom, hogy a klub feleslegesen nem akar külföldi játékosokat igazolni. Most felkerültek hozzánk fiatalok, meglátjuk, mennyire tudnak beszállni a mostani csapatba. Érkezett még Wittrédi Dávid, aki szerintem fog tudni segíteni. Be kell még illeszkednie a csapatba, de a személyiségével nincs gond, úgyhogy könnyen fog menni. Azt gondolom, tavasszal az állandóság lehet az erősségünk. Fontos, hogy együtt maradt a gárda, és hogy ne legyenek sérültek, eltiltottak. Fura ezt hallani pont az én számból, hiszen ez többnyire rám volt érvényes, de ha mindenki egészséges és nincs eltiltott, akkor egy erős Debrecen fog a tavasszal játszani.

– Várja már a csapat a törökországi edzőtábort?
– Mindig kétes a véleményem. Úgy gondolom, fontos és szükség van az edzőtáborra. Jó a pallagi edzőpálya, tudunk rajta edzeni, de a monotonitást kiküszöbölve fontos, hogy egy kicsit kimozduljunk. Az egész világról érkeznek oda csapatok, és az a legnagyobb jelentősége a török edzőtábornak, hogy erősebb csapatokkal tudunk játszani. Nyilván ennek van értelme, ebből lehet tanulni. Évről-évre próbálunk ott lenni a nemzetközi porondon, és ez mindenképp segít minket ebben. Megtapasztalhatjuk, hol és miben vannak lemaradásaink. Várjuk már persze, de amikor kint vagyunk, akkor már azt várja az ember, hogy jöhessen haza…