NB I

A Haladás az üzbégekkel sem bírt

A szombathelyiek 1-0-ra vezettek, de a Pahktakor az utolsó tíz percben fordítani tudott.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Paktakor (üzbég) 1-2 (0-1)
Belek, Törökország
Haladás: Gyürü – Angyal, Fehér Z. (Jagodics M., a szünetben), Czingráber, Dallos (Devecseri, a szünetben) – Nagy P., Jancsó – Mancini (Gaál, 58.), Németh M., Rácz – Török. Edző: Szentes Lázár
A Haladás gólszerzője: Németh M. (tizenegyesből 40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi-Swietelsky Haladás negyedik felkészülési mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett az üzbég Paktakor együttese ellen, Törökországban. A vasiak gólját Németh Márió szerezte.

Nagyon harcosan, kissé keményen kezdtek a csapatok, nem kímélték egymást a játékosok. Mezőnyjátékot követően a harmincadik percben Nagy Patrik 18 méteres lövését tolta ki a bal felső sarok elöl az üzbég kapus. Változatlanul paprikás hangulatban játszottak a csapatok, sok volt a reklamálás, a két tizenhatos között folyt a küzdelem. A negyvenedik percben az egyik üzbég játékos kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Németh Márió a jobb kapufára rúgta, a labda a vetődő kapus fejéről vágódott a hálóba (1-0).

A szünet után eleredt az eső, feltámadt a szél, ez kissé lehűtötte a játékosokat. Mezőnyjáték folyt, a 64. percben Gaál jobb sarokra tartó lövését védte a kapus. A vasiak futballoztak enyhe mezőnyfölényben, ám az üzbég kontrák veszélyesek voltak. A nyolcvanadik percben egy jogtalan tizenegyesből egyenlített a Paktakor (1-1). Öt perc múlva egy bal oldali beadás után a hosszú oldalon érkező üzbég futballista közelről a bal sarokba helyezett (1-2). A szombathelyiek mindent megtettek az egyenlítésért – mindhiába. A legutóbbi üzbég bajnok játékosai jól használták ki a szombathelyiek egyéni hibáit. Kis szerencsével azonban a Haladás nyerhetett volna, végül kis szerencsével a Paktakor örülhetett – tudósított a Haladás hivatalos honlapja.

– Nagyon kemény, nagyon harcos, néhol a durvaság határát súroló, hajtós mérkőzést játszottunk, amely jól szolgálta a felkészülést. Fiatal játékosaink számára kiváló teszt volt a meccs. Az utolsó tíz percben sajnos két gólt is kaptunk a végig nagyon szoros összecsapáson – értékelt Szentes Lázár vezetőedző.

Hogy az előzetesen beharangozott macedón Vardar Szkopje helyett miért egy üzbég csapattal játszottak a szombathelyiek, és hogy a honlapjukon ennek ellenére miért a Vardar szerepel még mindig ellenfélként, arra nem derült fény…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik