NB I

A Sopron megtréfálta a Honvédot

A második félidőben egyértelműen uralta a játékot az SVSE, a győztes gólt Eszlátyi lőtte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője, Supka Attila ezúttal a másodosztályú Sopron szakmai igazgatója ként látogatott Kispestre, hiszen a két csapat edzőmeccset játszott egymás ellen szombaton.

A 16. percben Deme Imre vállalkozott lövésre 25 méterről, de Kemenes kapus szögletre ütötte. A szünet előtt Horváth Péter szerzett erőszakosan labdát a hazaiak térfelén, balról gurított be és a remek ütemben érkező Eszlátyi higgadtan, a kapust földre ültetve helyezte a labdát a hálóba (0-1).

A fordulás után Eszlátyi szabadrúgásáról Horváth András maradt le centiméterekkel. Az 58. percben Szabó Balázs 22 méteres kapáslövése a keresztlécen csattant. A 72. percben Maráczi nagyszerűen futott el a jobboldalon, az élesen belőtt labdájáról Horváth Péter alig maradt le. Hét perc elteltével Maráczi a balösszekötő helyéről, 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, lövését a hazaiak kapusa bravúrral ütötte ki a hosszú felső sarokból. A 88. percben Szabó Balázs átadásából Horváth András 17 méterről a kapufát találta el.

Az első félidőben kissé visszafogottabb játékot nyújtott a Sopron, majd a második felvonásban egyértelműen uralta a játékot – írja az SVSE honlapja.

Próbajátékos távozott Kispestről, de érkeztek is: Kevin Holznak megköszönte a stáb, a német már el is utazott Budapestről. Két újabb kiszemelt váltotta: Erdélyből jött a 29 éves Székely Szabolcs, aki legutóbb a Poli Timisoara játékosa volt. A holland Kyle Doesbourg szintén csatár. A hiányzók névsora meglehetősen hosszú volt: Bobál Gergő, Bobál Dávid és Csábi Mihály az U20-as válogatottal készül Spanyolországban. Marku Kristi az albán U21-es válogatottal Törökországban tartózkodik, Vécsei Bálint mandulaműtét után lábadozik, Prosser Dániel viszont hétfőtől újra edzésbe áll – áll a Bp. Honvéd honlapjának cikkében.

– Tompán, fáradtan mozogtak a fiúk, erre valahol számítottam is, mert csütörtökön és pénteken nagyon komoly terhelést kaptak. Így lesz ez a jövő héten is, akkor sem leszünk frissebbek. Szerdán jobban teljesített a csapat, akkor örültünk a sikernek. Az eredmény most is fontos lett volna, mert minden győzelemre szükségünk van. Punosevac megsérült a mérkőzés elején, a hátát fájlalta, nem akartunk kockáztatni, ezét cseréltem le – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd – Soproni VSE-GYSEV 0-1 (0-1)

Bozsik-stadion, műfüves pálya. Játékvezető: Kovács J. Z.

Honvéd: Kemenes (Czuczi) – Botka (Ikenne-King), Ignjatovics (Kosznics), Baráth (Bora), Czár (Vidovics) – Lőrinczy (Koszta), Hidi (Tóth B.), Godoy (Gazdag) – Holender (Daru), Punosevac (Székely), Youla (Doesbourg). Edző: Csábi József

SVSE: Halasi (Heinrich, 65.) – Pados, Baranyai, Jovetics, Nagy Z. (Maráczi, a szünetben) – Sifter (Horváth A., a szünetben), Deme (Szabó B., a szünetben), Pintér A. – Horváth P., Zamostny (Pető, 65.), Eszlátyi. Edző: Supka Attila

Gólszerző: Eszlátyi (39.)

Olvasói sztorik