NB I

Youla duplázott a Honvédban

A kispestiek mindkét gólját szöglet után szerezte a guineai csatár a Soroksár elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Soroksár SC 2-1 (2-0)
Bozsik-stadion, műfüves pálya, 200 néző. Játékvezető: Böcskei
Honvéd: Kemenes (Czuczi, a szünetben) – Botka (Erdős 62.), Baráth (Bora, a szünetben), Kosznics (Ignjatovics, a szünetben), Morgan (Mensah 62.) – Ikenne-King (Holz 62.), Hidi (Gazdag 62.), Godoy – Holender (Lőrinczy, a szünetben), Punosevac (Daru, a szünetben), Youla (Vidovics, a szünetben). Edző: Csábi József
Gólszerzők: Youla (20., 34.), illetve Hodgyai (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvédnál is elérkezett a felkészülési mérkőzések ideje. A csapat szerda-szombat ritmusban játssza a meccseit a téli időszakban. A Soroksár ellen bemutatkozott a közönségnek a frissen igazolt szerb Bratislav Punosevac, valamint két próbajátékos, a francia Pierre Morgan és a német Kevin Holz. A kölcsönből visszatértek közül Botka az első, Czuczi, Mensah, Lőrinczy és Daru a második félidőben kapott játéklehetőséget.

Örvendetes, hogy Nagy Gergő és Gazdag Dániel teljesen felépült sérüléséből. Vécsei Bálint mandulaműtéten esett át, két-három hét múlva kapcsolódhat be a közös munkába. Prosser Dániel a keddi edzésen kapott egy rúgást. Bobál Gergő, Bobál Dávid és Csábi Mihály az U20-as válogatottnál, Marku Kristi pedig az U21-es albán válogatottal edz jelenleg.

A rendőrség kétszáz főben limitálta a nézők számát, amit a szurkolók maximálisan ki is használtak. Az időjárás is kegyeibe fogadta a csapatokat bár a nap egy percre sem sütött ki, azért dideregni nem kellett a pálya szélén. A huszadik percben Youla révén szereztek vezetést a kispestiek: Hidi remekül lőtte be a szögletet, pontosan a guineai csatár fejére, aki a kapu jobb oldalába bólintott (1-0). A 34. percben Morgen szögletét Kosznics fejelte kapura, egy védőben elakadt a labda, a szemfüles Youla öt méterről a hálóba lőtt (2-0).

A szünet után is a Honvéd dominált, különösen Lőrinczy volt elemében, újabb gól azonban nem született, sőt a 78. percben szépített a vendégcsapat: egy távoli lövés a keresztlécet találta telibe, a visszapattanó labda a kaputól nyolc méterre álló Lovrencsics Balázs fejére került, aki egyből a hálóba továbbított (2-1) – tudósított a Bp. Honvéd honlapja.

– A meccs előtt is mondtam a játékosoknak, hogy az első mérkőzés megnyerése fontos, jót tesz a lelkeknek. Hatvan percig elégedett voltam a játékkal. Utána olyan összeállításban játszott a csapat, amiben eddig nem, és ez meg is látszott az együttes játékán. Punosevac szereplésével elégedett vagyok, jól illeszkedett a játékba. A másik két próbajátékos sorsáról hamarosan döntünk, az egyik teljesítménye bizakodásra ad okot – mondta Csábi József vezetőedző.

Olvasói sztorik