NB I

Idegenben kapott ki a KTE

A Kecskemét háromszor vezetett, végül mégis vesztesen távozott az NB II-es Szolnok otthonából.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Szolnoki MÁV FC – Kecskeméti TE 4-3 (2-2)
Szolnok, játékvezető: Nazsa
Szolnok: Nacsa – Vári, Antal G., Papucsek, Galambos – Kenderes, B. Tóth – Nagy I., Tóth B., Csirszki – Lengyel B. Csere: Zvara, Zsolnai, Fritz, Tóth D., Mundi, Pongrácz, Mile. Edző: Kis Károly
KTE. 1. félidő: Kovács D. – Patvaros, Lovrics, Gyagya, Laczkó – Eninful, Szivacski – Csillag, Radoja, Gréczi – Novák. 2. félidő: Verebélyi – Szalai D., Karan, Fótyik, Farkas A. – Vukaszovics, Kitl – Selyem, Gréczi, Kunac – Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Csirszki (36.), Vári (tizenegyesből 45.), Galambos (84.), Zsolnai (90.), illetve Csillag (5.), Gyagya (41.), Balázs (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szolnoki műfüves pályán játszotta első téli felkészülési mérkőzését a Kecskemét. Bekő Balázs vezetőedző két részre osztotta csapatát, ám Szavics, Tujvel, Németh Viktor, N’Diaye és Varga Róbert ezúttal nem lépett pályára. Kovács Dániel azonban bemutatkozhatott a kapuban, és noha nem volt sok dolga az első félidőben, magabiztosan oldotta meg a feladatát.

Nagyon jól kezdtek a vendégek, Gréczi és Novák szép összjátéka végén utóbbi kitűnően centerezett a berobbanó Csillag elé, aki a jobb alsó sarokba lőtt az ötödik percben (0-1). A folytatásban kevesebb helyzetet lehetett feljegyezni, de Novák és Gréczi révén több ígéretes támadást is vezetett a KTE. A szolnokiak is lelkesen futballoztak, és Nagy István kitűnő cselsorozata végén Csirszki lőtt közelről a kapuba (1-1) – tudósít a KTE honlapja.

Nem sokat kellett várni az újabb gólokra, előbb Novák lépett ki kitűnően, akit a kapus a tizenhatos előtt letarolt. Bajnoki meccsen ez alighanem kiállítás, ám így is büntetett az élvonalbeli csapat: Gyagya pazarul tekert a hálóba (1-2). A hazaiaknak azonban volt még válaszuk, egy szöglet után kifejelt labdát kapásból tűztek kapura, a nagy bombához pedig a belevetődni igyekvő Lovrics keze is hozzáért, így büntetőt ítélt a játékvezető. Vári ezt magabiztosan a bal alsóba helyezte, ezzel véget is ért az első játékrész (2-2).

A szünetben jött a sorcsere, csak Gréczi maradt a pályán a vendégeknél, és bemutatkozhatott Selyem Zsolt is a felnőttek között. A 16 éves játékos nem volt megilletődött, többször is bátran vállalta a cselt, és az összjátékból is kivette a részét. Jól védett Verebélyi Konrád is, aki egy fejest hárított rögtön lábbal, majd több alkalommal is jól mozdult ki a kapujából, egy szolnoki ziccernél a testi épségét sem kímélte. A Selyem, Balázs, Gréczi trió rendre veszélyesen indult meg, ha a félpályánál labdát tudott szerezni a KTE. Egy ilyen akció végén gól is született: Selyem jól ugratta ki a bal oldalon Gréczit, aki aztán úgy hozta helyzetbe Balázs Zsoltot, hogy neki már csak az üres kapuba kellett lőnie (2-3).

A szolnokiak a végén mindent megtettek az egyenlítésért, és Galambos egy hajszálpontos lövéssel meg is találta a jobb alsót (3-3). A legvégén Verebélyi védett egy tiszta ziccert, de az utolsó pillanatban, amikor talán már senki sem számított rá, egy megpattanó beadás éppen Zsolnai fejére esett, aki az utolsó pillanatban megnyerte a meccset a hazaiaknak (4-3).

Olvasói sztorik