NB I

Hétfőn elkezdte a Kecskemét is

A 25 éves szerb Stefan Radoja személyében egy próbajátékos is részt vett az első edzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn délután találkozott először az újévben a Kecskeméti TE felnőtt csapata, és Bekő Balázs délután meg is tartotta a keretnek az első edzést. Az első hét a ráhangolódásé, így a bemelegítés után főleg átmozgató jellegű, labdás és futó gyakorlatokat végeztek a játékosok.

A kölcsönjátékosok közül Botka Endre már visszatért a Honvédhoz, miután a kispestiek éltek visszarendelési opciójukkal, Fótyik Dominik és Tomás Tujvel azonban Kecskeméten kezdte meg a felkészülést, szerződésük a szezon végéig érvényes, utóbbi egy feltétel teljesülése esetén távozhat. Ha a Videoton olyan ajánlatot kap más csapattól, amely számukra kedvező, akkor eladhatják az átigazolási időszakban a kapust a kölcsönszerződés értelmében.

Egyelőre csak az orvosi szobában volt jelenése Varga Róbertnek és Vladan Szavicsnak, akik még a szünet előtt sérültek meg, így ők külön készülnek, Csillag Dárius azonban térdműtéte után már teljes intenzitású munkát végezhet. Csupán egyetlen játékos hiányzott hétfőn, ő is igazoltan. Henritse Eninful este tér vissza Magyarországra, kedden már ő is a többiekkel készülhet.

Stefan Radoja személyében egy próbázó is csatlakozott a csapathoz. A 25. születésnapját néhány nap múlva ünneplő védekező középpályás eddigi pályafutása során az FK Novi Sad, legutóbb pedig a Bácskapalánka színeiben futballozott a szerb másodosztályban. Öccse, Nemanja a spanyol élvonalbeli Celta Vigo alapembere – írja a klub honlapja.

Az alföldieket a Magyar Labdarúgó Szövetség kizárta az átigazolásokból, Sallói István klubigazgató szerint azonban ez nem akkora gond, ugyanis a cél most nem új játékosok igazolása, hanem a keret egyben tartása.

– Tudunk igazolni lejárt szerződésű labdarúgót, de kölcsön egyelőre nem vehetünk senkit. Valójában nagy változást nem tervezünk a keretben. Ha valaki távozik, akkor nyilvánvalóan pótolni fogjuk, a cél azonban az, hogy próbáljuk együtt tartani a csapatot. Nyilvánvalóan, ha lesz olyan érdeklődés, ami mindenki számára megfelelő, akkor – mivel a foci az ilyen – lehet, hogy üzletet kötünk, de még egyszer hangsúlyozom, nem tervezünk nagy változásokat – nyilatkozta a klubigazgató a kesport.hu oldalon.

Sallói megerősítette, hogy Balázs Zsolt iránt több klub is élénk érdeklődést mutat. A klubigazgató hozzátette, N’Diaye, Vukaszovics és Varga Róbert is felkeltette más egyesületek érdeklődését.

Olvasói sztorik