NB I

A változatlanság előnyei Kecskeméten

Nem igazolhat új játékosokat a KTE, de Bekő Balázs szerint ez nem jelent problémát; az alföldiek végig itthon készülnek a tavaszra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyjából egy hete kezdte a felkészülést a Kecskemét csapata, változatlan kerettel, hiszen átigazolási tilalom sújtja a klubot. Bekő Balázs vezetőedző szerint ez nem hátráltatja őket.

– Szabadon igazolható játékost tudnánk szerződtetni, de nem létszükséglet. Csak olyat hoznánk, aki azonnal abszolút segítséget jelenthet – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Bekő Balázs.

Hogy távozó lesz-e, azt még szintén nem tudni, de a tréner emiatt sem aggódik különösebben:

– Tudok alkalmazkodni, ha úgy adódik. A vezetők átlátják ennek a dolognak a szakmai és az anyagi vonzatát, nem jelezték még, hogy távozók lennének – mondja Bekő.

Amennyiben marad a keret, képesek lehetnek az őszi teljesítmény megismétlésére, véli a vezetőedző, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne fejlődni.

– Abszolút alkalmas a keret a folytatásra, sőt az állandóság egyfajta magabiztosságot is hozhat, önbizalmat és összeszokottságot. Ebben sok csapatnál előrébb tarthatunk. Hogy a játék minősége jobb legyen, azon pedig dolgoznunk kell. Az ősszel mutatott játéknál tudunk jobbat is. A védekezésünk rendben volt a szezon második felétől, a támadójátékban még bőven van hova előrelépni. Fejlődhetünk például abban, hogy nem csak kivárásra játszunk, hanem kicsit előrefelé védekezünk.

Külföldre idén sem utazik a csapat, de Bekő szerint itthon is tökéletesen fel tudnak készülni a tavaszi folytatásra:

– Másodosztályú és NB I-es csapatokkal találkozunk, a többi között a Fradival, illetve most hétvégén a Puskás Akadémiával. Ezek a találkozók is alkalmasak arra, hogy fejlesszük a játékot, mert magyar szinten erős ellenfelekkel játszunk.

Nem csak a KTE csapata, edzője is „alakul”, hiszen Bekő még fiatal trénernek számít. A kérdésre, hogy milyennek ítéli meg a helyzetét és az eddig megtett utat, így válaszol:

– Mindig van hova fejlődni. Nem szabad megelégedni semmivel, mindig keresni kell azokat a dolgokat, amikből tanulhatok. És ez előrevisz engem is, legalábbis remélem.

A fent említett, szabadon igazolható játékosokkal, esetleges igazolásokkal kapcsolatban nincs semmilyen konkrétum, Bekő szerint olyanok jöhetnek majd szóba, akik jelenlegi klubjukban kevés lehetőséget kapnak. A Kecskemét anyagi helyzete a hírek szerint továbbra sem túl rózsás, de a vezetőedző nem panaszkodik; ami a vezetőség dolga, abba ő nem akar beleszólni, mondja. Amit ígér a szurkolóknak, az a viszonylag nyugodt tavasz.

– Nehezen tudom elképzelni, hogy kiesési gondjaink legyenek, persze hátravannak még a meccsek, amiket le kell játszani. De ha valami nagy tragédia nem történik, ennek a csapatnak magabiztosan kell abszolválnia a kitűzött célokat.

Kölcsöncsatár érkezik?

„Beszéltünk az MTK vezetőivel Sergio Tamayo esetleges kölcsönvételéről, de még semmi konkrétumról nem tudok beszámolni” – mondta a Petőfi Népe érdeklődésére a KTE klubigazgatója, Sallói István.

Rajta kívül a próbajátékra meghívott szerb Stefan Radoja érkezhet az alföldiekhez, illetve a 19 éves horvát középpályás, Ante Kunac. Ami pedig a távozókat illeti: Botka Endrét visszarendelte a Bp. Honvéd.

Olvasói sztorik