NB I

Javított az NB I a világranglistán

Az IFFHS 2014-es rangsorában Iránt megelőzve a hatvanadik helyre lépett fel a magyar bajnokság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó német szervezet, az IFFHS az elmúlt naptári év nemzetközi kluberedményei alapján értékelte a különböző bajnokságokat. Az élen nem történt változás: toronymagasan a spanyol élvonal (Primera División) vezeti a világranglistát – a többi között köszönhetően annak, hogy tavaly a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát is spanyol csapat nyerte.

A második helyre némi meglepetésre a Serie A lépett fel – tavaly negyedik volt az olasz élvonal –, míg az eddigi ezüstérmes angol bajnokság (Premier League) harmadikként kapott besorolást.

Az előző évben még dobogós, most viszont már csak ötödik helyezett német bajnokságot egy nem európai liga is megelőzte: Argentína pontvadászata 938 ponttal zárva negyedik helyen van a szervezet számításai szerint.

Ami a magyar OTP Bank Ligát illeti, 16 helyet lépett előre a tavalyi helyezéséhez képest. Annak ellenére, hogy a nemzetközi porondon az előző évben sem termett sok babér a klubcsapatainknak, végül a hatvanadik helyre futott be az NB I, közvetlenül az algériai első osztály mögött – amely szintén 335 ponttal áll –, illetve az iráni élvonal előtt.

Olvasói sztorik