NB I

Három csapatunk a TOP500-ban

A Debrecen, a Diósgyőr és a Fradi kapott helyet az IFFHS 2014-es összesített listáján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó német szervezet, az IFFHS kedden tette közzé a 2014-es év klubvilágranglistáját. Az összeállításból kiderül, hogy a spanyol Real Madrid toronymagasan végzett az élen – köszönhetően a többi között a Bajnokok Ligája-győzelmének is. A német bajnok és kupagyőztes Bayern München a második helyen szerepel, míg a spanyol bajnok, BL-döntős Atlético Madrid a dobogó alsó fokán kapott helyet.

A Real Madrid a rangsor 1991 óta íródó történetének legjobb eredményét elérve 381 ponttal zárt az élen, megdöntve az olasz Juventus 372.7 pontos eddigi rekordját. A BL mellett a csapat az európai Szuperkupát, a Világkupát és a Spanyol Kupát is megnyerte.

A legjobb nem európai együttes a kolumbiai bajnok Club Atlético Nacional lett, amely az ötödik helyen végzett.

Három a magyar igazság

A TOP500-as listán három magyar klub kapott besorolást: a Debreceni VSC 88.5 ponttal a 206. helyen zárt, ezzel a magyar bajnok lett a legjobb hazai együttes. A DVSC közvetlenül az angol Southamptont előzte meg a sorban. A második legjobb magyar csapat a Diósgyőri VTK lett (233. hely, 83 pont), míg a Ferencváros a 389. helyen lett rangsorolva 62.5 pontjával. Érdekesség, hogy a bajnoki ezüstérmes, szintén nemzetközi kupainduló Győri ETO nem fért fel a listára, ahogyan a bajnoki listavezető Videoton sem.

Légiósaink közül Gulácsi Péter csapata, az osztrák bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg végzett a legjobb helyen: 228 pontot gyűjtve a kilencedik lett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik