NB I

Fiola jól érzi magát Felcsúton

A 24 éves, válogatott védő nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer visszatér Paksra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia igyekszik megerősíteni a keretét a télen. Eddig a legnagyobb név kétségkívül a magyar válogatottban is szerepet kapó Fiola Attila volt, aki Paksról költözött Felcsútra. A középhátvéd már utánpótlás-szinten is a tolnaiaknál szerepelt, majd 2009-ben bemutatkozhatott a felnőtteknél. A 24 éves játékos a Paks nagyobb sikerei közepette is ott volt a pályán, például a bajnoki ezüstéremnél, a Ligakupa-sikernél vagy az Európa Liga-menetelésnél.

A Rangadó.hu érdeklődésére Fiola elmondta, szívesen emlékszik vissza a Pakson eltöltött időszakra, de jelen pillanatban jól érzi magát a Puskás Akadémiánál.

– Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, hiszen már régóta Pakson futballoztam, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje. Rengeteg pozitív dolgot éltem meg Pakson. Ilyen volt, amikor felkerültem az első csapathoz, és bemutatkozhattam az NB I-ben, arra a pillanatra tisztán emlékszem, vagy például a bajnoki ezüstérem. Az Európa Ligára is szívesen gondolok vissza – mondta Fiola Attila.

– Miért választotta a Puskás Akadémiát?
– Több megkeresésem is volt, de csak ezt az egy konkrét ajánlatot kaptam, így elfogadtam. Amikor ideutaztam, leültem tárgyalni a vezetőkkel, és a stadion, illetve az egész környezet nagyon tetszett.

– Túl van az alapozás első hetén új csapatában. Eddig hogy érzi magát, milyenek az első benyomásai?
– Jól érzem magam a klubnál. Különös volt az első hét, mert két hónapot kihagytam sérülés és betegség miatt, ezért nehéz volt visszaszokni. Kemények voltak az edzések, de szerencsére hétvégén volt szabadnap, amikor ki tudtam pihenni a fáradtságot. Továbbra is napi kettőt edzünk, és szerdán már edzőmeccset játszunk. Egyébként mindenki nagyon szimpatikus, mind a vezetőedző, mind a csapattársak.

– Tervezi, hogy visszatér egyszer Paksra?
– Ez majd a jövő zenéje lesz, de nem elképzelhetetlen. Ha úgy alakulnak a dolgok, akkor lehet.

Olvasói sztorik