NB I

Deák hagyatéka a Puskás Akadémián

Az Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc és szakvezetője, Sebes Gusztáv után Deák Ferenc hagyatékát is a felcsúti intézmény őrzi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint arról az intézmény honlapja szerdán beszámolt, Európa örökös gólkirályának gyűjteményét az intézet archívumára bízták a csatár örökösei.

„A fiaimmal együtt biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legjobb helyre kerültek a papa emléktárgyai. A Puskás Intézet munkatársai általunk is régóta ismert, elkötelezett szakemberek, akik megbecsülik majd mindazt, amit eddig mi őrizgettünk. Remélem, a jövő kiállításain minél többen láthatják majd a férjem emlékeit” – beszélt döntéséről Deák Ferencné a FourFourTwo magazin honlapjának.

A húsz válogatott meccsén 29 gólt szerzett Deák Ferenc a Szentlőrinci AC-ben kezdte pályafutását, majd futballozott a Ferencvárosban és az Újpestben is. A zöld-fehéreknél háromszor lett gólkirály, az 1945/46-os szezonban 34 mérkőzésen szerzett 66 gólt, ami máig világrekord, ahogy a nemzeti csapatban elért 1,45-ös mérkőzésenkénti gólátlaga is. A Bamba becenevű játékos 1998-ban, 76 évesen hunyt el.

Olvasói sztorik