NB I

Sikkasztás a Fradinál? A rendőrség nyomoz!

Sikkasztás bűntette miatt indított bűnügyben nyomoznak az FTC Zrt. ellen a IX. kerületi rendőrök.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Esti Újság információiszerint több millió forintos sikkasztási és hűtlen kezelési ügyben ügyészi utasításra nyomoznak a FTC Zrt. vezetése ellen. A IX. kerületi rendőrkapitányság állítólag egy vezetőt már meggyanúsított és rabosított az ügyben, sőt vádemeléssel megküldte az aktákat. Az ügyészeknek azonban szemet szúrt néhány dolog, így most azt a felelőst keresik a részvénytársaságnál, aki a milliók kifizetésére engedélyt adott, nem csak azt, aki jogtalanul felvette a pénzt.

A cikk szerint a kerületi rendőrság két éve nyomoz az ügyben, amelynek egyik pikantériája, hogy a feljelentést nem a klub elnöke tette, aki kinevezésekor azt ígérte, hogy átlátható lesz a gazdálkodás, és a tolvajokat meg fogja büntetni. Az ügyészség az egy személy ellen tett vádemelési javaslatot visszadobta a kapitányságnak.

A Rangadó.hu érdeklődésére dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője a következőket válaszolta: „Megerősítem, hogy egy, az FTC Zrt-t érintő, sikkasztás bűntette miatt indított bűnügyben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádemelési javaslattal érkezett iratokat felülvizsgálva, az ügyben 2014 októberében további nyomozási cselekmények elvégzését rendelte el, amelynek teljesítésével a Budapesti IX. Kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozás jelenlegi határideje 2015. január 22. napja. A folyamatban lévő nyomozásról bővebb tájékoztatás az ügyészség részéről nem adható.”

Bár az ügyészség honlapunknak adott válaszában nem írta meg, hogy mikor történt a feltételezett bűncselekmény, az Esti Újság úgy tudja, hogy a jelenlegi Fradi-vezér Kubatov Gábor, egyik munkatársa lehet az érintett.

Olvasói sztorik