NB I

Még mindig van adóssága a Fradinak

Kubatov Gábor elmondta, jelenleg is harcolnak a NAV-val; Dortmundból igazolt edzőt a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kubatov Gábor az FTC hagyományos szilveszteri koccintásán mondott beszédet az egyesület vezetői, támogatói, sportolói jelenlétében. A klub elnöke több részletre is kitért, értékelte az elmúlt négy esztendőt, illetve a Ferencváros jövőjéről is szót ejtett.

Kiderült, még mindig komoly harcokat folytatnak az adóhivatallal, a korábbi tartozásokból még bőven van hátraléka a klubnak.

– Amikor átvettük a futballszakosztályt, nettó hatszáznyolcvanhétmillió forint adósságunk volt. Volt egy csomó lezáratlan APEH-ügyünk – amelyet most már NAV-nak hívnak –, amelyek kapcsán adóhatósági eljárás alá lettünk vonva. Ezek az eljárások még most is tartanak. Giga viták vannak belőle, nem adjunk könnyen magunkat. Van, amit már befizettettek velünk, de óriási küzdelmet folytatunk azért, hogy a lehető legkevesebbet kelljen befizetni – mondta Kubatov Gábor klubelnök, hozzátéve, hogy amióta az új vezetés átvette a csapatot, azóta nem volt elmaradt befizetési kötelezettsége a klubnak.

A klubelnök elárulta, az új stadionban létesített múzeum várhatóan egy hónapon belül hivatalos múzeum lesz, így a Fradi lesz az első sportklub Magyarországon, amelynek a többi között a szurkolóktól, egykori sportolóktól összegyűjtött relikviáit hivatalos múzeumban őrzik.

Az elnök további befektetésekről is beszélt. A többi között egy új, Ligakupa-mérkőzések rendezésére is alkalmas stadion terveit is vázolta.

– Kettőezer-tizennyolcig van egy ingatlanfejlesztési tervünk, a Fradi Város projekt. Ez azt jelenti, hogy egy olyan stadiont fogunk felépíteni, ahol például egy Ligakupa-meccset le lehet játszani. A Ligakupában sosincs két-háromezer embernél több egy meccsen. Szeretnénk egy körülbelül háromezres stadiont a régi Építők-pálya lelátóinak felújításával, vagy átépítésével létrehozni.

Kiderült, a Fradi a német Borussia Dortmundnál is sikeresen dolgozó szakemberrel erősítette meg utánpótlás-nevelő bázisát.

– Teo Schneider januárban kezdi meg munkáját a Ferencváros labdarúgásának segítőjeként. Szakértőként fog besegíteni az utánpótlásba, és ha csak fele annyi vagy negyedannyi hasonló minőségű játékost tud majd kinevelni, mint a Borussia Dortmundnál, akkor nekünk megérte ezt az embert leigazolni – jegyezte meg a német sztárklubnál 12 évig utánpótlás-edzőként, majd tartalékcsapat-edzőként dolgozó szakemberről Kubatov Gábor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!