NB I

Szépen csillogó érmekre hajt a Fradi

Dibusz Dénes szerint a bajnokságban elérhető a második hely, a kupában pedig kötelező a döntőbe jutás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dibusz Dénes hosszú ideje a Ferencváros egyik vezére, rengeteg bravúrt, fontos védést mutatott be az ősz folyamán, így kiérdemelte, hogy a válogatottban is bemutatkozhasson. A fiatal kapus a Fradi honlapjának értékelte a mögöttünk hagyott őszi szezont, de természetesen már a következő feladatokra is előretekintett.

– Új csapatot építettünk, sok volt az új játékos és a távozó is. Idő kellett ahhoz, hogy mindenki utolérje magát, beilleszkedjen, illetve megtaláljuk azt a játékot, ami nekünk fekszik, és amivel eredményesek tudunk lenni. A tavalyihoz hasonló jó tavasszal a dobogó mindenféleképpen elérhető, de a második hely sincs távol – mondta az OTP Bank Ligában ötödik helyen álló Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes.

Saját teljesítményéről szerényen nyilatkozott, és kiemelte, nagyon sok tapasztalatot gyűjtött az elmúlt idényben.

– A mérkőzések nagy részén stabil, megbízható teljesítményt nyújtottam. Voltak olyan meccsek, amikor voltak fontos védéseim, és hozzá tudtam tenni a csapat eredményességéhez, mellette pedig sikerült bemutatkoznom a válogatottban, Európa Liga-meccseken védhettem. Ez egy nagyon jó szezon volt.

Dibusz Dénes hamar a Ferencváros kezdőcsapatában találta magát, sőt a válogatottban is bemutatkozhatott.

– Amikor a Fradihoz igazoltam, nem volt számomra reális célkitűzés, hogy nyolc-kilenc hónapon belül a válogatott keret közelébe kerüljek és bemutatkozzak a csapatban. Nagy dolognak tartom, nagyon örültem neki, és annak is nagyon örültem, hogy egy hazai mérkőzés is összejött az oroszok ellen, ahol a saját stadionunkban tudtam címeres mezben fellépni.

Nem volt könnyű a beilleszkedés, hiszen a Ferencvárosban 2010 óta védő Jova Leventével kellett megharcolni az első számú kapusposztért.

– Örülök neki, hogy a szurkolók ilyen rövid idő alatt el tudtak fogadni. Nehéz helyzetben voltam, hiszen Jova Levente személyében egy ízig-vérig fradista vetélytársam van, akit a szurkolók – nem érdemtelenül – nagyon szeretnek. Duplán nehéz feladat volt, hogy egy ilyen vetélytárssal szemben meg tudtam nyerni a szurkolókat, nagyon jó érzés, hogy így állnak hozzám.

A 24 éves kapus végül beszélt a tavaszról is. Úgy véli, a sok munka szépen csillogó érmekkel térülhet meg, így alaposan végig kell dolgozni a felkészülési időszakot.

– A következő két-három hónapban nagyon bele kell tennünk a munkát, hiszen annak meglesz az eredménye tavasszal. Nagy lehetőség előtt állunk a Magyar Kupában, másodosztályú ellenféllel játsszunk, ha továbbmegyünk, akkor pedig a Szolnok–Kisvárda párharc továbbjutójával mérkőzünk a döntőért. Gyakorlatilag kötelező a döntőbe jutás. Másrészt a bajnokságban közel vagyunk a második helyhez; ha még inkább összeáll ez a csapat, és folytatódik az az út, amire néhány héttel ezelőtt ráléptünk, akkor semmi sem elképzelhetetlen. Bízom benne, hogy fényesebben csillogó érmet fogunk szerezni, mint tavaly.

– A szerződésem kétezer-tizenhét nyaráig a Ferencvároshoz köt. Nem gondolkodom abban, hogy rövid időn belül váltanék. Nyilván, ha olyan ajánlat érkezik, amely számomra előrelépést jelent, és a klub is jól járna, meg kell gondolni. Most azonban úgy érzem, a legjobb helyen vagyok a Fradinál – mondta a pecsiujsag.hu oldalon olvasható interjúban Dibusz.

Olvasói sztorik