NB I

Dzsudzsák a Békéscsaba ellen?

Hét NB I-es, két NB II-es és két női csapat már tudja, mikor utazik edzőtáborba; a Haladás és a Debrecen még nem döntött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyári meccsmentes időszaknál sokkal hosszabb a téli szünet a magyar fociban, de tartalmasabb is, hiszen az időjárási körülmények miatt az élvonalbeli klubok többsége külföldön edzőtáborozik egy-két hétig. Természetesen ez idén is így lesz, és mivel a legnépszerűbb helyszín, Törökország ezúttal is örömmel várja csapatainkat, Szűcs Mihálynak utazásszervezőként és mérkőzésmenedzserként most is sok dolga van. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy több mint tíz csapat bízta meg az edzőtábori teendők koordinálásával.

Ezúttal három helyszín szolgál majd a magyarok otthonául: egyrészt a beleki Arcadia és Atlantis hotel; másrészt a Győri ETO egy új helyre megy, szintén Belekben; a Soroksár, a Ferencváros és az Újpest főhadiszállása pedig Larában lesz. Néhány klub részéről volt igény rá, hogy idén földrajzilag kicsit szétszórtabban legyenek a magyar csapatok, hogy a riválisok, akik tavasszal tétmeccsen találkoznak, ne nézhessék egymás meccseit odakint. Ellenpélda is van: a Paks és a Nyíregyháza decemberi meccsét elhalasztották, mégis ugyanabban a szállodában, az Arcadiában laknak majd.

Szűcs Mihálynak összességében körülbelül ötven edzőmeccset kell szerveznie, ezek közül többet már lekötött – a Békéscsaba például Dzsudzsák Balázs orosz csapata, a Dinamo Moszkva második kerete ellen is pályára lép –, január 3-5. között kiutazik, terepszemlét tart, és a hónap közepéig az összeset fixálja. Az alábbi listában szereplő csapatokon kívül vélhetően a Debrecen is utazik, de velük kapcsolatban még nincsenek konkrétumok, a Haladás pedig csütörtökön válaszol a menedzsernek. A szombathelyiek egyébként január 20. körül tervezik az indulást és nyolc-tíz napot töltenének az törökországi edzőtáborban.

Magyar csapatok törökországi edzőtáborozása, 2015

Soroksár SC: január 25. – február 6.

Ferencváros: január 28. – február 7.

Nyíregyháza Spartacus: február 1-11.

Békéscsaba: február 4-11.

Paksi FC: február 4-14.

Újpest FC: február 6-18.

MTK: február 8-15.

Győri ETO: február 6-18.

MTK női csapat: február 15-22.

Ferencváros női csapat: február 20-27.

A Rangadó.hu megkeresésére a másik legfoglalkoztatottabb utazás- és mérkőzésszervező, Gelei Károly elmondta, hogy ő idén is csak három csapat túrájáért lesz felelős. Az egyik a Puskás Akadémia, amellyel már minden részletben megegyeztek, további két klubbal azonban még nincs aláírva a szerződés, ezért azokat nem nevesítette.

És a végére még egy érdekesség: információnk szerint a Diósgyőr ezúttal egyik magyar szervező segítségét sem veszi igénybe, mert az illetékesek egy internetes szállásfoglaló oldalon keresztül intézik a hotelt, mintha egy turistacsoportról lenne szó. Hogy az edzőmeccsek lekötésében ki segít nekik, azt nem tudjuk…

Olvasói sztorik