NB I

Felcsúton elégedettek a nyolcadik hellyel

A Puskás Akadémia középpályása, Polonkai Attila túl van már azon, hogy a saját érdekeit a csapat elé helyezze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal idei utolsó fordulójában a Puskás Akadémia idegenben 1-0-ra legyőzte a Pécset, utóbbi ezzel visszaesett a tabella utolsó helyére, a felcsútiak viszont a nyolcadik helyről mehetnek a téli szünetre. Akár ennél is előbbre tarthatnának, ha végig olyan teljesítményt nyújtottak volna, mint az őszi szezon második felében. Ne feledjük, hogy csak a nyolcadik fordulóban tudták megszerezni szezonbeli első bajnoki győzelmüket, de a 17. fordulóig bezárólag összesen hétszer nyertek, legutóbb zsinórban háromszor. Benczés Miklós legénysége a Ligakupában és a Magyar Kupában sem érdekelt már, ami akár előny is lehet a továbbiakra nézve, hiszen így a játékosok minden erejükkel a bajnokságra koncentrálhatnak…

A Rangadó.hu érdeklődésére a felcsúti csapatkapitány, a rutinos Polonkai Attila értékelte a Pécs elleni bajnoki meccset, és az elmúlt félszezont.

– Gondoltuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a pécsiek a kiesőzónából várták a találkozót, ezért nekik is szükségük volt a három pontra, de nekünk is, hogy győzelemmel mehessünk a téli szünetre és megkoronázzuk az elmúlt hetek jó teljesítményét. A pálya talaja nem könnyítette meg a dolgunkat, ezért nem a szép, látványos futball érvényesült. Megint bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk egymásért küzdeni és egymást segítve játszani. A megszerzett három ponttal pedig feljöttünk a tabella első felébe – mondta Polonkai Attila.

– Mennyire volt fontos, hogy jó szájízzel menjenek a téli szünetre?
– Ez már csak egyfajta hozadék volt. Minden meccsre úgy készülünk, és úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. A szezon első felében ez nem sikerült, de a másodikban jöttek a győzelmek, igaz, nem nagy gólkülönbségekkel, de ezek adtak erőt és növelték az önbizalmunkat.

– Mennyire elégedettek a jelenlegi pozíciójukkal?
– Maximálisan elégedettek lehetünk a nyolcadik hellyel. Elég nehéz volt a sorsolásunk, ezért az első néhány fordulóban nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Utána kilábaltunk abból a gödörből. Úgy gondolom, a védekezésünk, amire panasz lehetett az őszi szezon második felében, már jól működött.

– Ha a szezon hátralévő részét is így folytatják, meddig juthatnak el?
– Ha továbbra is így szerepelünk, akkor persze feltornázhatjuk magunkat, akár még feljebb is, de egyelőre bátor kijelentés lenne erről konkrétabbat mondani. Nagyon fontos, hogy továbbra is a földön maradjunk, és egységesen, ugyanezt az akaratot megtartva, csapatként játszunk. Ha ez így lesz, akkor bármi lehetséges.

– Összességében hogyan értékeli a saját teljesítményét?
– Magamat nem nagyon szeretem értékelni, így mondjuk azt, hogy amit a vezetőség és Benczés Miklós kért, azt próbáltam maximálisan teljesíteni, azt pedig mondják meg a hozzáértők, hogy ez sikerült-e. Túl vagyok már azon, hogy a saját érdekeimet a csapat elé helyezzem. Próbáltam összefogni az egész csapatot és egyénileg is segíteni mindenben, különösen a fiatal játékosoknak.

– Benczés Miklós értékelte már a szezont?
– Még nem került rá sor, de lesz majd egy szezonzáró vacsora, ahol lehet, hogy lesz értékelés is. Január tizenkettedikén, hétfőn kezdődnek meg az edzések.

– Melyik mérkőzésre emlékszik vissza a legszívesebben és melyikre a legkevésbé?
– Nehéz kérdés, legkevésbé az első öt forduló bármelyik mérkőzésére, mert nem tett jót az önbizalmuknak az a nyeretlenségi sorozat. Amire a legszívesebben emlékszem, az pedig a Pápa elleni hazai bajnoki volt, amikor megtörtük ezt a rossz sorozatot és sikerült nyernünk, ott megfordult valami és elkezdtünk jól szerepelni a bajnokságban.

Olvasói sztorik