NB I

Hegedüs Lajosnak fontos a szurkolók véleménye

Az MTK kapusa szerint mind egyéni-, mind csapatszinten nagyon pozitívra sikeredett az idei év.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 17. fordulójának zárómérkőzésén a Debrecen hazai pályán 2-1-re legyőzte az MTK-t. A fővárosiak a vereség ellenére is a második helyen töltik a téli szünetet, hiszen remek félszezont produkáltak, amit talán a legoptimistább szurkolóik sem gondoltak. Garami József legénységének a körülményekkel is meg kellett küzdenie, hiszen a Hidegkuti-stadion felújítása miatt Kispesten kell játszania a hazai bajnoki meccseit, továbbá sok sérülttel vágtak neki a bajnokságnak. Talán csak a Magyar Kupa-kiesés árnyékolja be az elmúlt néhány hónapot, de a Ligakupában még érdekelt a kék-fehér együttes.

Több csapat már letudta a mérkőzéseit az idei évre, de a mezőny jó része még Ligakupa-visszavágót játszik kedden és szerdán. Az MTK az utóbbiak táborát erősíti, de nagyon előkelő helyzetből várhatja a Paks elleni második találkozót, hiszen az elsőt simán, 3-0-ra megnyerte idegenben.

A Rangadó.hu érdeklődésére a csapat kapusa, Hegedüs Lajos értékelte a Debrecen elleni bajnokit és az elmúlt tizenhét fordulót.

– Örültünk neki, hogy jó talajon játszhattunk, hiszen lehetett látni képeken, hogy egy-két pálya szinte alkalmatlan volt a folyamatos játékra. Szerencsére nekünk remek lehetőségünk volt a jó játékra az új debreceni stadionban. A mérkőzésről annyit, hogy nehéz egy alvás után beszélni erről, de a Debrecen többet birtokolta a labdát és talán többet támadott, de úgy gondolom, simán hozhattuk volna döntetlenre, mert nekünk is megvoltak a lehetőségeink egy-egynél. Mindenképpen csalódottak vagyunk, mert pontért utaztunk oda, de nem sikerült megszerezni – mondta Hegedüs Lajos.

– A vereség ellenére is a második helyen töltik a téli szünetet. Hogy érzi, mekkora meglepetést okoztak ezzel?
– Nagy meglepetést okoztunk, mert ki lehet jelenteni, hogy nem sokan számítottak erre, de megmondom őszintén, talán még mi sem. Jól szerepeltünk, és ahogy a mondás is tartja, evés közben jön meg az étvágy. Önbizalommal és felszabadultsággal telve játszottunk, és az ikszes meccseket is sikerült megnyernünk, ellentétben a tavalyi szezonnal.

– Mennyire keserű a szájuk íze, hogy vereséggel mennek a szünetre?
– Még keserű, de ez természetes, majd idővel leülepszik. Pozitívan állunk hozzá és a rossz helyett a jóra emlékezünk. A Debrecen ellen sem az történt, hogy hazai pályán lefocizott minket a tavalyi bajnok, hanem egy nagyon szoros mérkőzésen nyertek meg, de el kell ismerni, talán most egy kicsit jobbak voltak.

– A klub Facebook-oldalán zajló Meccs embere szavazást megnyerte. Mennyire kíséri figyelemmel ezeket a dolgokat?
– Nem szoktam percről percre nézegetni, de természetesen nagyon fontos a szurkolók véleménye és elismerése minden játékosnak, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy értük van az egész. Nagyon jó érzés volt, amikor Debrecenbe is elkísértek a szurkolók és felzúgott a „hajrá MTK!”.

– Összességében, hogyan értékeli a saját és a csapata teljesítményt az elmúlt tizenhét bajnokin?
– Úgy gondolom, ha a saját teljesítményemet nézem, az javuló tendenciát mutat. Fél évet ki kellett hagynom a sérülésem miatt, de tavasszal már éreztem, hogy jobb formában védek. Szóval pozitívnak értékelem, de pontosan tudom, hogy van hova fejlődnöm és azt is tudom, miben kell még jobbnak lennem. A csapat teljesítménye teljesen pozitív volt, mentálisan nagyon összeállt a csapat. Ha a naptári évet vesszük alapul, erőteljes fejlődést mutatott a klub, mind az igazolások, mind az eredmények terén, egy nehéz időszakban. A tavaszi remek szellemiséget és formát sikerült átmenetünk az őszre. Ha szabad ilyet mondanom, nagyon pozitív csalódás volt az egész csapat, mert senki nem a másikban kereste a hibát, hanem inkább mindenki igyekezett a másikat segítve játszani. Egyedül a kiesésünket sajnálom a Magyar Kupából.

– A keddi Ligakupa-mérkőzés után mi a menetrend?
– Rögtön a Paks elleni találkozó után elkezdődött a pihenő, illetve volt még egy szokásos szezonzáró értékelés, amit Garami Józsi bácsi tartott a stadionban. Utána pedig lesz egy záróvacsora a Symbolban. Az első hivatalos edzés – úgy tudom – január tizenkettedikére van kiírva, de előtte is lesznek egyénre szabott felkészítő mozgások.

Olvasói sztorik