NB I

Brazíliából az Alföldre

Kovács Dániel szerint új csapatánál a társaság és a szakmai oldal is nagyon rendben van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A KTE a múlt héten jelentette be, hogy leigazolta a brazil Fluminensétől távozó 21 éves Kovács Dánielt, aki korábban a Vasastól került Dél-Amerikában. A fiatal játékos a DigiSport televízió kedd reggeli műsorában az első kecskeméti tapasztalatairól mesélt, és úgy fogalmazott: a kapusnak is könnyebb dolga van egy olyan csapatban, amely nagy hangsúlyt fektet a védekezésre.

– Mit tud a csapatról és mik az első benyomásai a KTE-ről?
– Belecsöppentem a szezon végére, és nagyon jó benyomásaim vannak Kecskemétről. Nagyon jó a társaság és a szakmai oldal is nagyon rendben van. Úgy gondolom, ez egy nagyon jó kiugrási lehetőség lehet számomra – kezdte Kovács Dániel.

– Miért döntött a Kecskemét mellett?
– Több csapatról is volt szó, a többi között a Vasas is szóba jött, de nem találtam jó megoldásnak azt, hogy visszatérjek Angyalföldre. Több lehetőség is volt, türelmesnek kellett lennem, nem akartam elkapkodni, nehogy később hátrányom származzon ebből. A Kecskemétet megfelelőnek találtam, úgy gondolom, jó esélyeim vannak arra, hogy játsszak.

– Tekintélyt ad önnek, hogy ilyen fiatalon már megjárta a Fluminensét?
– Nagyon büszke vagyok rá, de tudom, hogy a karrierem még nem ért véget ezzel. Ugyanúgy küzdenem kell tovább, de valamilyen szinten tekintélyt ad nekem.

– Könnyebb védeni egy olyan csapatban, ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre?
– Brazíliában teljesen más az egész futball, más az egész védelem. Lazábban védekeznek, mint Európában. Úgy gondolom, könnyebb egy olyan csapatban védeni, ahol a stabil a védelem. Ilyenkor a kapus is főszerepet vállalhat a védelem irányításában. Ez megkönnyíti a kapus dolgát is.

– Mit gondol a hazai fiatal kapus kollégákról?
– A hazatérésem óta egyre többet figyelem az NB I-et, és nagyon jó benyomásaim vannak. Sok fiatal, tehetséges, minőségi hálóőr van Magyarországon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik