NB I

Bognár nem számít gólparádéra

Közvetlen riválisa, az Újpest elleni hazai rangadóval zárja az őszi idényt a Diósgyőr.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 16. fordulójában a Puskás Akadémia meglepetésre legyőzte a Diósgyőr együttesét. A borsodiak a vereség ellenére a tabella harmadik helyén állnak, de üldözőik felzárkóztak mögéjük. A Magyar Kupából már kiestek, ezért különösen fontos lehet számukra a Ligakupa, ám a Bp. Honvéd nyolcaddöntő mérkőzéseit a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották jövő februárra. A hétvégén az Újpest ellen biztosíthatják a harmadik helyüket a szezon utolsó bajnoki találkozóján.

A Rangadó.hu érdeklődésére a DVTK középpályása, Bognár István értékelte a felcsúti mérkőzést, és elmondta, hogy a Diósgyőr számára immár a Ligakupa az első számú kupasorozat. A beszélgetésre még a kispestiek elleni halasztás előtt került sor.

– Elég szerencsétlen góllal kaptunk ki. Úgy gondolom, a nagyobb lehetőségeink nekünk voltak, de nem éltünk velük. Ilyen a foci, sajnos ez most így alakult. A második helyre már nem tudunk odaérni, ezért természetesen a harmadik pozíció megtartása a cél – mondta Bognár István.

– Mennyire fontos a csapat számára a Ligakupa?
– Elég fontos, mert sajnos a Magyar Kupából már kiestünk. Ez lett az első számú kupasorozatunk. Jó lenne, ha meg tudnánk védeni a címünket, már csak a Magyar Kupa-kudarc miatt is.

– A hétvégén az Újpestet fogadják az év utolsó bajnokiján. Mit vár attól a találkozótól?
– Nagyon fontos mérkőzés lesz, csak győzelem esetén tudjuk megtartani a harmadik helyünket a tabellán. Három csapat is egy pontra van tőlünk, és ebbe beletartozik a következő ellenfelünk is. Az Újpest olyan együttes, amelyik kevés gólt kap, de keveset is rúg. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni, ezért nem számítunk gólparádéra. Úgy gondolom, egy-két találat döntheti el a mérkőzést, de az is lehet, hogy egygólos találkozó lesz. Tévés meccs lesz, ezért lehet, hogy sokan inkább otthon maradnak, de biztos vagyok benne, sokan kint lesznek a stadionban. Szeretnénk otthon tartani a három pontot.

Olvasói sztorik